Ana SayfaKulisFinansal okuryazarlığın duayen ismi Dr.Murad Kayacan konuştu---

Finansal okuryazarlığın duayen ismi Dr.Murad Kayacan konuştu

10 / 11
Finansal okuryazarlığın duayen ismi Dr.Murad Kayacan konuştu
07 Şubat 2017 - 09:08 www.borsagundem.com

BORSA YÖNETİMİ EĞİTİM VE YAYIN MÜDÜRLÜĞÜ’NÜ TEKRAR FAALİYETE GEÇİREREK YAPILANDIRMAYA BAŞLADI

-Bugün Borsa İstanbul’da düzenlenen eğitimler için düşünceniz nedir?

-Takip ettiğim kadarıyla Eğitim ve Yayın Müdürlüğü 2012 başı itibariyle, dönemin İdaresinin yıpratıcı ve özensiz yönetim anlayışı nedeniyle ayrılmam sonrasında, YK kararı ile şaşırtıcı bir biçimde organizasyon yapısından çıkarılmıştı. Ve kapalı olduğu dönemde Borsamızın eğitim ve seminerler yoluyla ulusal sermaye piyasalarına ve finansal okuryazarlık kapsamında ülke ekonomisine çok daha kısıtlı ve zayıf kaldı.

Ben ve ekibimin görevi omuzladığı dönemlerde ise,

1. Aracı kurumlardaki insan kaynakları deposundaki gelir getirici esas personel olan “üye temsilcisi” ünvanlı arkadaşların yetişmelerine yönelik programlar yapıyorduk ve 2001 senesinde Lisanslama Tebliği yapılandırıldığında onların Borsamız Üye Temsilcisi Eğitim Programları sonrası aldıkları belge Borsamızın yerinde müdahalesi ile SPK Lisanslama sınavındaki Temel Düzey Lisansına eş olarak değerlendirildi.

 2. Üniversitelerimizde gelen stajyer arkadaşlara 2 haftalık çok ciddi ve nadide bir programla eğitim veriyorduk.

3. Altı ayda bir halka açık şirketlerimizin sermaye piyasaları ve ortaklarla ilişkiler yetkililerini çağırıp, güncel gelişmeleri anlatıyorduk. Borsamız, SPK ve Takasbank ile nasıl temas edeceklerine ilişkin yol yöntem gösteren 2-3 günlük programlar yapıyorduk.

4. Yine finansal okuryazarlık kapsamında tüm Türkiye’de ve hatta Kıbrıs, Kırgızistan, Kazakistan’a kadar gidip SPK ve MKK’dan arkadaşlarla beraber katkı sağlamaya çalışıyorduk.

Sanıyorum şu an sadece üniversite öğrencisi arkadaşlarımıza yönelik staj programı devam ediyor.

Çok şükür yeni Borsamız yönetimi, Eğitim ve Yayın Müdürlüğünü tekrar faaliyete geçirerek yapılandırmaya başlamış... Ulusal sermaye piyasalarımız adına sevindim çünkü eğitim boyutunun olmadığı bir sermaye piyasaları yapısının yukarıda da arz ettiğim faaliyetler ışığında kendi kendini beslemesi, sürdürdüğü işlevlerin kapsamı ve kalıcı olması gerektiği gerçeği ışığında mümkün gözükmemektedir.