Ana SayfaPiyasaDardanel ve Peker GYO sorusu---

Dardanel ve Peker GYO sorusu

2 / 2
Dardanel ve Peker GYO sorusu
25 Mayıs 2018 - 10:36 www.borsagundem.com

HEM FİRMANIN HEM SEKTÖRÜN PİYASA DEFTER DEĞERİ DÜŞÜK

SORU (2) - PEKGY, hisse defter değerinden çok düşük. Bundan sonraki hareketi nasıl olur? 

Recep Baytekin

CEVAP - Geçtiğimiz şubat ayında borsaya açılan Peker GYO’nun portföyünde Ataköy NEF 22 projesi, Sultan Makamı Konutları, Çamlıca’da yer alan arsa ve Almanya‘da bir bina bulunduğu belirtilmekte. Basında yer alan habere göre 15-16 Şubat 2018 tarihlerinde gerçekleşen halka arza yatırımcıların büyük ilgi gösterdiği ve toplam talebin halka arz edilen payların yaklaşık sekiz katı olduğu dile getirildi. Halka arz sonrasında ise payların yüzde 45’i yurtiçi kurumsal yatırımcılara, yüzde 20’si de yabancı yatırımcılara satıldığı belirtildi. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Peker, Türkiye’de ve Avrupa’da büyüyeceklerini dile getirirken dünyanın farklı coğrafyalarından proje teklifleri aldıklarını ifade etti. 

Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı’nın ileriye dönük olumlu beklentisine rağmen halka arzdan sonra hissenin bir süre yükselse de devamını getiremediği gözleniyor. Hisse, 21 Şubat 2018 günü ilk açılışını 5,50 TL’den gerçekleştirirken nisan ayında 9,66 TL’ye kadar yükseldi. Ancak çıkışın devamı gelmedi. Şimdilerde ilk işlem fiyatına inmiş durumda. 24 Mayıs 2018 günü kapanışını 5,51 TL’den tamamladı. Açıklamalara bakıldığında mayıs ayı içinde ortaklardan Ayşegül Peker’in 7,19-6,90 TL fiyat aralığında satış gerçekleştirdiği gözleniyor. Şirket konuyla ilgili yaptığı açıklamada gerçekleştirilen satışların borsada alınan hisseler olduğu, halka arz öncesindeki hisselerin satılmadığı belirtildi.                   

Hissenin piyasa defter değerinin 0,5 gibi düşük seviyede olmasını tek başına alım sinyali olarak değerlendirmek ise yanlış olacaktır. Zira gayrimenkul yatırım ortaklığı sektöründe yer alan hisselerin piyasa defter değeri ortalamasının 0,9 olduğunu hatırlatmak isteriz. Bu anlamıyla alım yaparken tek bir kriterle hareket edilmemesi gerektiğini hatırlatmakta yarar var. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)