Ana SayfaPiyasaBorçlarını ötelese de riskli---

Borçlarını ötelese de riskli

4 / 11
Borçlarını ötelese de riskli
19 Mart 2014 - 15:19 www.borsagundem.com

GEÇMİŞ YIL ZARARI KAPANMIYOR

SORU-Doğan Yayın Holding niye bu kadar zarar açıkladı? Şimdi ne olacak? Çıkar diye umudum vardı ama umudum kırıldı. Siz ne düşünüyorsunuz? Çıkma ihtimali yüzde kaç?
Celal Erdoğan

CEVAP-Uzun aradan sonra ilk defa bir önceki yıl kâr açıklayan Doğan Yayın Holding, 2013 yılında ise yine zarara döndü. Gerçi Şirket esas faaliyetlerinden dolayı 2013 yılında kâr etti ama döviz kurlarındaki artış firmanın yılı zararla kapatmasına neden oldu. Şirket, geçtiğimiz yıl finansal giderlerini 352,4 milyon TL’ye çıkarırken artış yüzde 130 oldu. Aynı şekilde finansal gelirleri de ciddi şekilde geriledi. Tüm bunların ardından Doğan Yayın Holding’in net dönem zararı 252,8 milyon TL oldu. Firmanın birikmiş geçmiş yıl zararı ise 1,4 milyar TL. Bu rakam bir hayli yüksek. Şirketin brüt satışlarını uzun süredir yükseltemiyor olması sorun. Açılım sağlayamaması halinde ileriye yönelik mali sıkıntısı gündeme gelecektir. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ali20 Mart 2014 10:30

    Basta Özak GYo. Neden mi? Cunku 23 aydir halka arz fiyatini gecemedi. Bu bir rekor! Is adami Ahmet Akbalik ile bir reportaj yapsaniz.

  • ahmet19 Mart 2014 18:39

    ya allah aşkına birde royal halı ve kilergyo dan da bahsedin

  • Ütopyayı soran arkadaşlara bilgi19 Mart 2014 17:29

    Ütopya grubunda Uzun zamandır yaptığımız hukuk mücadelemizin meyvelerini toplama aşamasına geldik. Siz süreçten koptunuz ve son kez tercihinizi sormak istiyoruz. Şu an ütopya 2 ayrı davada yargılanıyor. + 7 yatırımcının tazminat davaları yürüyor. tazminat davasını spk 32 madde gereği 6 ay içinde açmayanlar şimdilik o hakkını kaybetti ama hapisle yargılanan ceza davalarına müdahil olarak o davanın sonucundan tekrar dava açıp hakkınızı alabilirsiniz. Hazır suç duyurularına müdahil olarak siz de hakkınızı almak için girişim yapabilirsiniz. Hazır dilekçeyi alıp savcılığa vermenin size negatif hiçbir etkisi yok. çünkü zaten spk suç duyurusunda bulundu. yani kamu davası. dava nasıl sonuçlanırsa sonuçlansın, müdahil olana kötü bir yansıması, vekalet ücreti söz konusu değil. 7 tazminat davası açan mağdur haricinde 6 mağdur arkadaşımız daha suç duyurusunda bulundu. Müdahil olmayanları varsa zararlarını geri alabilecekleri bir bilgiye ilerde sahip olma şansları da olmayacak. Dava açanlar arasında hakkını alanlar da olmuş. Biz araştırıp öğrendik. Bu durumu sizlerle paylaşıyoruz. Şayet hazır dilekçeyi elbette savcılığa verir hakkımı ararım diyorsanız facebook da ütopya direnişi ile irtibata geçmenizi rica ediyoruz. Tekrar vurgulamak istiyoruz. Ütopya sizin müdahil olduğunuz davada, kamu davası (spk nın suç duyurusu) şeklinde yargılanıyor ve ne ceza alırsa alsın, müdahil olana 1 kuruş bir masraf çıkmayacak.