Ana SayfaPiyasaBorçlarını ötelese de riskli---

Borçlarını ötelese de riskli

2 / 11
Borçlarını ötelese de riskli
19 Mart 2014 - 15:19 www.borsagundem.com

YİNE ZARARA DÖNDÜ

SORU-
Zorlu Enerji 2013 yılı çalışmalarından dolayı kâr mı yoksa zarar mı açıkladı?
Musa Arslan

CEVAP-Zorlu Enerji 2013 yılına ait bilançosunu geçtiğimiz 14 Mart 2014 tarihinde açıkladı. Açıklanan mali tabloya göre Şirketin zararı 309 milyon TL’yi aşıyor. Firmanın 639 milyon TL brüt satış gerçekleştirdiği bir noktada bu denli yüksek zarar açıklaması ister istemez dikkat çekiyor. Bilançosunu incelediğimizde ise esas faaliyetlerinden dolayı zarar açıklamakla birlikte Şirketi asıl zarar ettiren hususun finansal giderler kaleminde gözlenen aşırı artış olduğu görülüyor. Zorlu Enerji’nin yüklü döviz kredi borcu bilançosunu ciddi ölçüde etkiliyor. Kısa vadeli yükümlülükleri bir önceki yıla göre yüzde 13 oranında artarken 1,7 milyon TL’ye yaklaştı. Uzun vadeli yükümlülükleri ise yüzde 37 oranında artarken 3,9 milyon TL’ye ulaştı. Şirketin en büyük sıkıntısı esas faaliyetlerinden dolayı uzun süredir kâr edemiyor olması. Mali yapısında arzu edilen istikrarın yakalanamaması hissenin tarihi dip seviyelerde kalmasına neden oluyor.  

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ali20 Mart 2014 10:30

    Basta Özak GYo. Neden mi? Cunku 23 aydir halka arz fiyatini gecemedi. Bu bir rekor! Is adami Ahmet Akbalik ile bir reportaj yapsaniz.

  • ahmet19 Mart 2014 18:39

    ya allah aşkına birde royal halı ve kilergyo dan da bahsedin

  • Ütopyayı soran arkadaşlara bilgi19 Mart 2014 17:29

    Ütopya grubunda Uzun zamandır yaptığımız hukuk mücadelemizin meyvelerini toplama aşamasına geldik. Siz süreçten koptunuz ve son kez tercihinizi sormak istiyoruz. Şu an ütopya 2 ayrı davada yargılanıyor. + 7 yatırımcının tazminat davaları yürüyor. tazminat davasını spk 32 madde gereği 6 ay içinde açmayanlar şimdilik o hakkını kaybetti ama hapisle yargılanan ceza davalarına müdahil olarak o davanın sonucundan tekrar dava açıp hakkınızı alabilirsiniz. Hazır suç duyurularına müdahil olarak siz de hakkınızı almak için girişim yapabilirsiniz. Hazır dilekçeyi alıp savcılığa vermenin size negatif hiçbir etkisi yok. çünkü zaten spk suç duyurusunda bulundu. yani kamu davası. dava nasıl sonuçlanırsa sonuçlansın, müdahil olana kötü bir yansıması, vekalet ücreti söz konusu değil. 7 tazminat davası açan mağdur haricinde 6 mağdur arkadaşımız daha suç duyurusunda bulundu. Müdahil olmayanları varsa zararlarını geri alabilecekleri bir bilgiye ilerde sahip olma şansları da olmayacak. Dava açanlar arasında hakkını alanlar da olmuş. Biz araştırıp öğrendik. Bu durumu sizlerle paylaşıyoruz. Şayet hazır dilekçeyi elbette savcılığa verir hakkımı ararım diyorsanız facebook da ütopya direnişi ile irtibata geçmenizi rica ediyoruz. Tekrar vurgulamak istiyoruz. Ütopya sizin müdahil olduğunuz davada, kamu davası (spk nın suç duyurusu) şeklinde yargılanıyor ve ne ceza alırsa alsın, müdahil olana 1 kuruş bir masraf çıkmayacak.