Ana SayfaPiyasa6 aracı kurumun önerdiği banka hissesi---

6 aracı kurumun önerdiği banka hissesi

4 / 15
6 aracı kurumun önerdiği banka hissesi
27 Mayıs 2019 - 12:02 www.borsagundem.com

YAVAŞ BİR ÇEYREK

İlk çeyreğe ilişkin değerlendirmeler böyleyken ikinci çeyrek tahminlerine de değinmek gerekiyor. Gedik Yatırım'dan Ali Kerim Akkoyunlu, mart ayı ortalarından itibaren yeniden başlayan Türk varlıklarındaki dalgalanmalardan dolayı ikinci çeyreğin tüm şirketler açısından zorlu geçmesini bekliyor. Bankaların artan fonlama maliyetleriyle birlikte yavaş bir çeyrek geçirebileceğini öngören Akkoyunlu, bunun yanında takibe düşen kredilerin performansının sektör için en önemli temel risklerin başında geldiğinin de altını çiziyor.

Bu noktada, kamu bankalarının DİBS ihracı kanalıyla sermayelendirilmesi, özel bankaların da sermaye artırımı yoluyla sermaye yapılarının güçlendirilmesi çalışmaları, kötü alacakların enerji ve gayrimenkul sektörleri için oluşturulacak bir fonla bilanço yapılarından temizlenmesi gibi gelişmeler söz konusu. GCM Yatırım'dan Enver Erkan, bu çalışmaları bilançoları rahatlatacak bir gelişme olarak yorumluyor.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • faruk bulut29 Mayıs 2019 11:56

    hürriyet gazetesinde soygun var bence ytd. ky soyuyorlar

  • XxxX27 Mayıs 2019 19:10

    YKB VE HÜRRİYET GAZETECİLİĞE LANET GELSİN.HELE HÜRRİYET GAZETECİLİĞE DAHA ÇOK LANET OLSUN.BAŞKA GAZETE HİSSELERİ KISA SÜREDE 4-5 KAT YAPTI BU HİSSE DAVAR GİBİ YATIYOR NE TEMETTÜ NEDE YÜKSELİYOR.YAZIKLAR OLSUN BUNLARIN SAHİPLERİDE İŞADAMIYIM DİYE ORTALIKTA DOLAŞIYORLAR YA YAZIKLAR OLSUN.

  • Bika27 Mayıs 2019 18:20

    Yabancı fonlar banka hisselerini satıyorlar !