Ana SayfaPiyasa100 bin puan sonrası borsada yön ne olur?---

100 bin puan sonrası borsada yön ne olur?

4 / 4
100 bin puan sonrası borsada yön ne olur?
13 Haziran 2017 - 11:36 www.borsagundem.com

Belgin Maviş - A1 Capital Araştırma Direktörü

2013 yılından bu yana endeksin zaman zaman satışlarla karşılaşsa da 100 bin hedef değeri göreceğine dair inancımızı hiç kaybetmedik .

Zaman içinde dünyada çok ciddi değişimler oldu. Seçimler, jeopolitik riskler, Fed’in parasal genişlemeden sıkılaşmaya geçişi.. .

Japonya ve AB'nin ise genişlemeci adımlarını artarak devam ettirmeleri. siyasi değişimler, seçimler ve hatta Brexit gibi süreçler piyasalarda çalkalanmalara neden olsa da Borsa İstanbul endeksini hedefinden çeviremedi. Ve hatta bu süreçlerde Türkiye kredi derecelendirme kuruluşlarının verdiği yatırım yapılabilir ülke notunu dahi kaybetti.

Ama o bile endeksi duraksatsa da satışlarla karşılaşsa da hedef değişmedi.

Dün açıklanan Türkiye büyüme verisinin beklentilerin üzerinde yüzde 5 gerçekleşmesi ve bu büyümede sanayinin başı çekmesi aynı zamanda ihracatta da gözle görülür artışlar endeksin aradığı morali sağladı.

Dolar kurunun 3.90'lı seviyelerden kademeli olarak 3.70-3.63 ve 3.55 seviyeleri sonrasıda 3.50 seviyesinin de altını görmesine rağmen 3.50-3.52 bandına çekilmesi de alınan makro tedbirlerin etkisiyle endekse destek verdi..

Endeksi 100 bine götüren bu yolda Kredi Garanti Fonu etkisiyle güçlenen makro ekonomik göstergelerin ilerleyen günlerde daha da etkisinin artabilme ihtimali… Aynı zaman da BES'den borsa fonlarına her ay düzenli katılan nakitlerde destek vermeye devam edecektir..

Çarşamba günü açıklanacak olan FED faiz kararı sonrasında piyasada hareketler yeniden şekillenecek olsa da olası faiz artışının mevcut fiyatlara yansıdığını... Ancak sürpriz şekilde arış gerçekleştirmeme ihtimalinin ise göz ardı edildiğini düşünüyoruz.

Dolayısıyla Fed'in faiz artırmaması durumunda doların ve dolar endeksinin seyri BİST'e yöne verecektir.

Kar satışları bekliyoruz. Ve bu geri çekilmede endekste 98700-98300-97500 ve 97100 önemsediğimiz destekler olurken 96500 kuvvetli destek seviyemiz olmaya devam ediyor.

Fed öncesi bugun günün ikinci yarısında gelecek olan ABD Enflasyon verisinin de hem gelişmiş hem de gelişen ülkeler için önemli bir veri olduğunu düşünüyoruz. Büyüme ve istihdam konusunda başarılı olan FED enflasyon konusunda aynı başarıyı yakalayamadı. Özellikle Kişisel Giderler verisini yakın takip eden FED’in faiz adımı atmadan önce bu veriye son bir kez daha bakabileceği ve faiz adımı atmaması durumunda bunun bizim için şaşırtıcı olamayacağını da hatırlatalım.

BİST 100 endeksinde yeni hedefimiz 105 bin olurken bu konuda aceleci olamamak konusunda temkinliyiz. Önce geri çekilme ve soluklanma sonrasında haber akışına bağlı seyir bekliyoruz.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)