Yatırımcının Analiz Seti [email protected] Yatırımcının Analiz Seti

Yılbaşından bu yana zirvesine en yakın BIST 30 şirketi

14 Ağustos 2018, 07:00 - -

Piyasalardaki hareketlilik devam ediyor. Döviz yükselmeye devam ederken BIST 100 endeksi dalgalı bir seyir izliyor. BIST 100 endeksinin yılbaşından bu yana yüzde 17,68 değer kaybetmesine rağmen endeksin aksine yatırımcısına kazanç sağlayan hisseler de yok değil.

Borsa Bilgi Portalı Finnet 2000 (finnet2000.com) İnternet sitesini kullanarak yılbaşından bu yana yükselen şirketleri araştırdık ve sonuçlar şu şekilde;

Yılbaşından bu yana zirvesine en yakın BIST 30 şirketi

Yılbaşından bu yana yükselen ve yıl içerisinde gördüğü zirve seviyesine en yakın olan BIST 30 şirketi Soda Sanayi. Soda Sanayi yıl içerisinde en yüksek 6,88 TL’yi görürken en düşük 4,09 TL’yi gördü. Son kapanışını 6,80 TL’den yapan Soda Sanayi zirvesine en yakın BIST 30 şirketi konumunda. Soda yılbaşından bu yana yatırımcısına yüzde 57,17 oranında kazandırarak listemizdeki şirketler içerisinde en yüksek getiriye sahip şirket oldu. Soda’yı Tekfen Holding ve Şişe Cam takip ediyor. Ereğli Demir Çelik, Tüpraş, TAV Havalimanları, Kardemir (D), Koza Altın, Türk Hava Yolları listede yer alan diğer BIST 30 şirketleri.

Yılbaşından bu yana dibine en yakın BIST 30 şirketi

Yılbaşından bu yana düşüşe geçen ve yıl içerisinde gördüğü dip seviyelerine yaklaşan BIST 30 şirketlerini incelediğimizde ise ilk sırada Vakıfbank’ı görüyoruz. Vakıfbank yılbaşından bu yana en düşük 3,68 TL’yi görürken en yüksek 7,73 TL’yi gördü. Vakıfbank son kapanışına göre dip seviyesine yüzde 4,94 ile en yakın olan BIST 30 şirketi. Vakıfbank’ı dip seviyesinde yüzde 5,94 uzaklıkta olan Garanti Bankası ile dip seviyesinden yüzde 6 uzak olan Sabancı Holding takip ediyor. Arçelik, Halk Bankası, Akbank, Türk Telekom, Yapı ve Kredi Bankası, İş Bankası (C) ve Emlak Konut GMYO listede yer alan diğer şirketler.

Betası en düşük BIST 30 şirketleri

Hisse ve endekslerin oynaklığını ölçmeye yarayan göstergeye “Beta” denir. Beta değeri düşük olan şirketlerin volatilite seviyeleri de düşük olur. BIST 30’da yer alan şirketler içerisinde betası en düşük olan şirket 0,1559 ile Soda Sanayi oluyor. Soda Sanayi’ni 0,2597 beta değeri ile TAV Havalimanları ve 0,3943 beta değeri ile Şok Marketler talip ediyor. Tekfen Holding, Tüpraş, Enerjisa Enerji, Bim Mağazaları, Şişe Cam, Tofaş Otomobil Fabrikaları ve Sabancı Holding listede yer alan diğer betası düşük şirketler olarak karşımıza çıkıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • goldsmaduruz 07 Eylül 2018 19:48

    merhaba golds kuyumculuk hakkında lütfen haber yaparmısınız ingilterede ki dava kazanıldı bu durumde yatırımcı ne yapmalı nereye baş vurmalı sevgiler