Yatırımcının Analiz Seti [email protected] Yatırımcının Analiz Seti

Yatırımcı karlılığı yüksek 15 hisse

10 Temmuz 2019, 20:34 - -

Hisse yatırımcıları yatırım yapacakları hisseyi seçerken iki önemli unsuru göz önünde bulundururlar. Bunlar hissenin getirisi ve temettü verimidir. Yatırımcılar için önemli olan bu iki unsuru “Yatırımcı Karlılığı” olarak sizler için birleştirdik.

Şirketlerin yıllık bazda piyasa değerlerindeki artış oranına temettü verimini ekleyerek yatırımcıların elde edeceği toplam verimi hesapladık. Bu da “Yatırımcı Karlılığı (Verimi)”ne ulaşmamızı sağladı.

Detaylı veri setlerinin, “Excel Ortamında” kullanılabilmesini ve kolayca raporlamalar yapılabilmesine imkân sağlayan, finansal analiz programı Finnet Analiz Expert (analizexpert.com) ile şirketlerin yatırımcı karlılığını hesapladık.

BIST 100 endeksinde yer alan şirketlerinin yatırımcı karlılığını hesapladığında 15 şirketin pozitif yatırımcı karlılığı sağladığı görülüyor.

Yatırımcı karlılığı en yüksek endeks hissesi yüzde 79,32 ile Çelebi. Çelebi’nin temettü verimi yüzde 7,88 iken son 2 yılda piyasa değerindeki artış oranı ise yüzde 71,44 oranında gerçekleşti. Çelebi’yi yüzde 60,66 yatırımcı karlılığı ile Soda Sanayii ve yüzde 50,42 yatırımcı karlılığı ile Çemtaş izledi. Hektaş, Kordsa Teknik Tekstil, Tekfen Holding, İskenderun Demir Çelik, Doğan Holding, Şişe Cam, Gentaş, Ege Endüstri, TAV Havalimanları, Bim Mağazaları, Sasa Polyester ve Anadolu Cam pozitif yatırımcı karlılık oranları ile listede kendilerine yer bulan diğer BIST 100 hisseleri.

Listede yer alan şirketler içerisinde en yüksek temettü verimine sahip şirket yüzde 19,25 ile İskenderun Demir Çelik olurken sermaye kazancı en yüksek şirket ise yüzde 71,44 ile Çelebi oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)