Yatırımcının Analiz Seti [email protected] Yatırımcının Analiz Seti

Son 6 ayın dip seviyesindeki BIST 30 hisseleri

20 Nisan 2019, 06:25 - -

İstanbul’da seçim sonuçlarının netleşmesi ve Cumhurbaşkanının ılımlı konuşmaları ekonomiye odaklanılacağı algısını güçlendirirken yeniden piyasalarda yükseliş umudunu güçlendirdi. Borsadaki olası yükselişlerde BIST 30 hisseleri atağa geçecek hisselerin başında yer alıyor.

Borsa İstanbul’da BIST 100 Endeksi 96.817 seviyesinde bulunuyor. Endekste Nisan ayından bu yana dip seviyelerin daha üst seviyelerde oluştuğunu görüyoruz. Ancak yükselişlerde de henüz bir güçlenme görünmüyor.

İstanbul seçimlerinin netleşmesi ve Cumhurbaşkanının olumlu konuşmaları ile birlikte bundan sonra ülkenin ekonomik sorunlarına odaklanılacağı beklentisi hisselere ilgiyi canlı tutabilir. Böyle bir durumda dip seviyesine en yakın olan BIST 30 hisseleri yatırımcıların takibinde olacak.

Finnet 2000 Borsa Bilgi sitesinden derlediğimiz verilerle yaptığımız analize göre bu şirketlerin ilk 10 tanesinin listesi ise şöyle: T. Halk Bankası, Kardemir (D), Aselsan, Emlak Konut GMYO, Petkim, Koza Madencilik, Bim Mağazalar, Türk Hava Yolları, Vakıflar Bankası ve Sabancı Holding.

Dipten en uzak olan hisseler Enerjisa, Pegasus, Koza Altın, Tekfen Holding, Yapı ve Kredi Bankası yatırımcı tercihlerinde öne çıkanlar. Bu hisseler diğerlerine göre daha fazla tercih ediliyor. Nedeni ise şirketlere ilişkin kurum beklentilerinin yüksek olması. Enerjisa için 7 analist “al” önerisinde bulunuyor ve bu hissede getiri beklentisi yüzde 38 oranında. Pegasus için 16 analist alım önerisinde bulunuyor ve hisse için yüzde 22 getiri beklentisi bulunuyor.

BIST 30 hisselerinin tamamının son 6 aydaki dip seviyeye göre uzaklıkları aşağıda listelenmektedir:

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (31)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)