SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : Kozal hakkında olumsuz ne var ki uzun zamandır düşüyor? Hisse alım için uygun mudur? Gönderen : Şahin Şahingöz10.04.2019, 20:53

Koza Altın, uzunca bir süre dalgalı olmakla birlikte yükselen bir kanalda hareket etti. Hisse, son olarak 28 Ocak 2019 günü en yüksek 59,75 TL’yi test etti ve ardından gelen satışlarla birlikte geriledi. Şimdilerde 43,76 TL’den işlem görüyor. Hissenin teknik olarak 42 TL seviyelerinde güçlü bir desteği bulunuyor. Satışların güçlü şekilde devam etmesi halinde ise bu seviyenin altına kayma olasılığı göz ardı edilmemeli. Öte yandan mevcut seviyelerde dengelenen işlemlerin alıcıların güçlenmesiyle birlikte hissenin yönünü yukarıya çevirmesine imkan tanıyacaktır. Tüm bunlardan ayrı olarak bilanço verileri incelendiğinde üç yıldır şirketin kârının arttığı görülüyor. Mali performans hissede kâr satışlarına fırsat vermekle birlikte hissedeki çıkış zeminin de korunmasına olanak tanıyor. Aynı ivmenin devam etmesi hissenin de bundan olumlu yönde etkilenmesine yol açabilecektir. Hissenin düşüşüne yol açabilecek kamuyla paylaşılmış olumsuz bir gelişme ya da haber bulunmuyor. Ancak ocak ayının son haftasından başlayarak satış ağırlıklı işlemler hissede düşüşün yaşanmasında etkili oldu. Takas verileri satışların yabancı hesaplarından geldiğini gösteriyor. Yabancıların halka açık kısım içindeki payı yılın ilk günü yüzde 56,84 iken bu oran 27 Mart 2019 günü yüzde 48,13’e geriledi. Yabancılar şubat ve mart aylarında toplamda net 42,3 milyon dolar satış gerçekleştirirken paylarını da azalttı. Bu satışları kâr realizasyonu olarak değerlendirmek gerekiyor. Satışların devam etmesi halinde hissedeki düşüşün de sürmesi gündemde olacaktır.

KOZA ALTIN KOZAL

Alış0,00

Satış23,20

Gün İçi En Düşük22,72

Gün İçi En Yüksek23,38

PD/DD0,25

FK0,65

Fiyat23,20

Değişim0,09%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI