SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıKÂRDA ARTIŞ İHTİMALİ ZAYIF-
SORU : Dzgyo hissesindeki düşüş fazlasıyla abartı değil mi? Bir hisse bir ayda bu kadar düşer mi? Gönderen : Ömer Turan 24.03.2020, 15:24

Deniz GYO, 5 Şubat 2020 günü en yüksek 6,76 TL’ye çıktı ve sonra hızla değer yitirerek aşağıya kaydı. Düşüş 2,45 TL’ye kadar devam ederken son işlem günü olan 24 Mart 2020 günü kapanışını 2,84 TL’den gerçekleştirdi. Hissenin dönüş yaptığı 2,50 TL bölgesi önemli desteğine denk geliyor. Bu seviyelerden daha da aşağıya kayması için piyasalardaki Covid-19 virüsünden kaynaklı panik halin daha ağır bir hal alması gerektiriyor. Sağlık uzmanlarından gelen bilgiler ise tedbirlerde henüz gevşemeyi gerektirecek bir durumun olmadığı yönünde. Bunun ötesinde ilave tedbirlerin geleceği yönündeki sinyallere rağmen piyasalar mevcudu fiyatlamış görünüyor. Bu aşamadan sonra satış baskısının tekrar harekete geçmesi için salgınla ilgili beklenenin ötesinde bir gelişmenin yaşanmasına bağlı olacak. Tüm bunlardan ayrı olarak tüketicilerin zorunlu ihtiyaçları dışındaki giderlerini kısıtlaması ve ödemelerini askıya alması genel olarak firmaları, özelde de gayrimenkul yatırım ortaklıklarının gelirini olumsuz yönde etkileyecektir. Tüketiciler riskin geride kaldığına dair rahatlamayı yaşamamaları halinde sürece temkinli yaklaşımda bulunmayı sürdüreceklerdir. Söz konusu beklenti nedeniyle Deniz GYO’nun geliri de olumsuz yönde etkilenebilecektir. Bu çerçevede 2019 faaliyet döneminde kârı düşen şirketin bu yıl da kârlılığında gevşeme yaşaması pek de şaşırtmayacaktır. Firmanın geçmiş mali yapısı incelendiğinde gelir ve kârını rutinin dışında artırma ihtimali hayli zayıf görünüyor. Halihazırda fiyat kazanç oranı 10,64 olan hissenin 4,97 olan sektör ortalamalarına gelebilmesi için kârını daha fazla artırabilmesi şart. Aksi taktirde piyasadaki genel dalgaya bağlı olarak çıkışlar yaşasa da bunun devam etme olasılığı zayıf kalacaktır.

DENIZ GMYO DZGYO

Alış0,00

Satış4,89

Gün İçi En Düşük4,85

Gün İçi En Yüksek4,95

PD/DD0,78

FK28,40

Fiyat4,89

Değişim-1,41%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI