SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıHİSSEYE İLGİ ZAYIF-
SORU : Günlük trade işlemlerimizde B, C gibi alt grup hisselerini alırken dikkat etmemiz gereken hususlar ve karşılaşabileceğimiz olası sorunlar hakkında bilgi verir misiniz? Bu kapsamda Megap’ı değerlendirebilir misiniz? Gönderen : Semanur20.01.2020, 18:43

Borsada profesyonellerin günlük işlem yaptıkları bir gerçek olmakla birlikte bireysel yatırımcıların bu yönlü işlemlerde bulunması hayli riskli ve bir o kadar da gereksizdir. Zira profesyoneller gerçekleştirdikleri yüksek işlem hacmi nedeniyle çalıştıkları aracı kurumlardan özel komisyon oranları alabilmekte ve bu da maliyetlerini olabildiğince düşük kalmasına yol açar. Bireysel yatırımcıların ise böyle bir şansı bulunmuyor ve bu nedenle daha yüksekten oluşan maliyetlerden dolayı gün içi hissede fiyat artışı olsa dahi oluşan fiyat farkından istifade edebilmek hayli zorlaşmakta. Diğer taraftan gün içi hisselerin nasıl bir hareketlilik göstereceğini kestirmek zor ve bu nedenle ters pozisyonlarda kalma ihtimali hiç de düşük değil. Bu da günlük fiyat farkından istifade etmeye çalışırken fiyatı şişmiş bir hissede takılmaya yol açabilmekte. Bunun sonucunda da zararına satış gündeme gelecektir. Tüm bunlardan ayrı olarak işlem hacmi düşük hisselerde gerçekleştirilecek alım satımların kendisi de hissenin fiyatı üzerinde bir etken olduğu unutulmamalı. Neticede hissede alım yaparken fiyatın artmasına satmak isterken de düşmesine yol açacaktır. Bu da düşünülenin üzerinde bir maliyetin oluşmasına ve beklenenden daha aşağıdan satmaya sebep olacaktır. Tüm bu nedenlerden ötürü günlük ya da kısa vadeli işlemler yerine uzun vadeli güçlü ve büyüyen firmaların takip edilmesi daha yerinde bir yaklaşım olacaktır. Mega Polietilen’e de çerçevede bakmakta yarar var. Halihazırda hisse Gelişen İşletmeler Piyasasında bulunuyor. Son iki yılda gelir ve kârlılığını artıran şirket açıkladığı 2019 altı aylık bilançosunda da kârdaki artışını sürdürdü. Önemli bir değişim olmaması halinde bu yıl sonunda da kârdaki artış devam edecek. Kârdaki arıtışa rağmen hisseye yönelik ilginin güçlü olmadığı dikkatlerden kaçmıyor. Son kapanışına göre fiyat kazanç oranı 4,96. Söz konusu oran hisseye yönelik beklentinin zayıf olduğu şeklinde okunabilir. Piyasadaki olumlu havanın devam etmesi halinde hisse de paralel yönde etkilense de düşük ilgi çıkışın sınırlı kalmasına sebep olduğu göz ardı edilmemeli.

MEGA POLIETILEN MEGAP

Alış0,00

Satış5,21

Gün İçi En Düşük4,96

Gün İçi En Yüksek5,32

PD/DD1,03

FK3,15

Fiyat5,21

Değişim4,20%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI