SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : Megap’ta olanları bir türlü anlayabilmiş değilim. Almalı mı yoksa satmalı mı bir türlü karar veremiyorum. Sizce olması gereken nedir? Gönderen : Osman Erdoğan 13.03.2019, 20:26

Yaklaşık beş yıldır borsada işlem gören Mega Polietilen, en yüksek seviyesini Eylül 2012’de 5,56 TL’yi test ederek gösterdi. Ancak sonrasında aynı hızla geriledi. Uzunca bir süre taban seviyelerde hareket eden hisse, son bir yılı geçkin sürede ise oldukça dalgalı bir seyir izledi. 18 Mayıs 2012 tarihli borsadaki ilk işlem fiyatı 1,93 TL’den olan hisse, 13 Mart 2019 tarihli kapanış fiyatını ise 2,45 TL’den gerçekleştirdi. Arada geçen beş yıla yakın zaman dilimi göz önüne alındığında çıkışın yeterli olmadığını söylemek pek de yanlış olmayacaktır. Çıkış için gerekli olan asıl unsur ise daha güçlü bir kârlılık yapısına kavuşabilmek. Firma, son iki yılda kârını artırmış olsa da bunu yeterli görmek mümkün değil. Son olarak 2018 yıl sonu gelirinde kayda değer bir artış yaşanmakla birlikte maliyet kaleminde de benzer bir yükselişin olması kârlılıkta artış gerçekleşmekle birlikte sınırlı kalmasına neden oldu. Hissenin göstergelerine bakıldığındaysa fiyat kazanç oranının son iki yılda azalmakla birlikte hâlâ sektör ortalamasının üzerinde olduğunu gözlemlemekteyiz. Halihazırda hissenin f/k oranı 7,14 seviyesinde bulunuyor. Sektör ortalaması ise 5,10. Kârdaki artış ve hissedeki düşüşe rağmen fiyat kazanç oranı sektör ortalamasının üzerinde bulunuyor. Oranın ortalamalara gelebilmesi için fiyattaki gerilemenin bir süre daha devam etmesi ya da kârdaki artışın sürmesi gerekiyor.

MEGA POLIETILEN MEGAP

Alış0,00

Satış4,84

Gün İçi En Düşük4,82

Gün İçi En Yüksek5,05

PD/DD0,96

FK2,92

Fiyat4,84

Değişim3,64%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI