Ana SayfaHisse Öneri Listesi​Koalisyon yükseltir, erken seçim düşürür!---

​Koalisyon yükseltir, erken seçim düşürür!

1 / 7
​Koalisyon yükseltir, erken seçim düşürür!
22 Haziran 2015 - 14:09 www.borsagundem.com

FED'in açıklamaları sonrası rahatlayan borsa, hükümet kurma görüşmelerine odaklandı. Bu hafta milletvekillerinin yemin etmesi ve yeni meclis başkanının seçilmesi sürecinde koalisyonun ipuçları aranacak. Yapılan değerlendirmeler, koalisyon hükümetinin kurulmasının borsada yükselişle karşılanacağı yönünde. Erken seçim ihtimali ise endeksi 75.000 desteğinin altına indirebilir.
Piyasalar, içeride siyaset, dışarıda FED ve Yunanistan ile ilgili gelişmeleri izleyerek gelen haberlere göre yön tayin etmeye çalıştığı bir haftayı geride bıraktı. Borsa İstanbul, yüzde 2,4 primle 82.454 seviyesinden haftayı tamamladı. Böylece genel seçimin ardından yaşanan düşüşteki kayıplar endeks bazında telafi edilmiş oldu.
FED tarafından gelen güvercin açıklamalar olumlu karşılanırken, Yunanistan'ın borç sorunu piyasalarda baskı unsuru olmaya devam ediyor. Yunanistan, 7,2 milyar Euro tutarındaki yeni yardım paketi serbest bırakılmazsa ödeme yapmayacağını belirtiyor.
İçeride ise en önemli belirsizlik siyasi konular. Burada iki temel konu var. Koalisyon hükümeti kurulacak mı, yoksa 45 günlük sürede hükümet kurulamazsa üç aylık süreçte erken genel seçime mi gidilecek?

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • DÜNYA22 Haziran 2015 16:48

    Daha seçim öncesi piyasa tek partiyi fiyatlıyor diyeee insanları kandırdınız şimdide koalisyon umut oldu tabii el de mallar patlayınca yükselişlerde hisseleri birilerine satmaya çalışıyorsunuz düşen piyasa da çok az insan hisse alırr yukarı çıkışlar hep hisse dağıtmaya en uygun anlardır.