Ana SayfaHisse Öneri Listesi​Koalisyon yükseltir, erken seçim düşürür!---

​Koalisyon yükseltir, erken seçim düşürür!

4 / 7
​Koalisyon yükseltir, erken seçim düşürür!
22 Haziran 2015 - 14:09 www.borsagundem.com

BORSA İSKONTOLU

Ata Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Cemal Demirtaş, politik belirsizliklerin borsanın olumlu yanlarını gölgeleyeceği vurgusunu yaptıktan sonra, koalisyon kurulamazsa azınlık hükümeti veya erken seçim olasılığına da dikkat çekiyor. Demirtaş, borsanın mevcut risklere rağmen görece olarak getiri potansiyelinin daha iyi olduğunu söylüyor. Borsa için 12 aylık hedef değerini yüzde 3 düşürerek 100.000 olarak revize eden Ata Yatırım, Türkiye ile benzer kredi notuna sahip ülke borsalarına kıyasla Borsa İstanbul'un iskontolu olduğuna dikkat çekiyor.
Cemal Demirtaş, piyasanın önümüzdeki üç aydaki önemli gündem başlıklarını, hükümet kurma çalışmaları haricinde, şöyle sıralıyor: "FED'in kararını etkileyecek makro veriler, ECB'nin parasal genişleme kararı, cari açık ve enflasyon verileri ve belirsiz politik görünüm ortamında fiyat istikrarını koruması beklenen TCMB'nin para politikası tutumu."
Piyasalarda yaşanan olumsuzluk sonrasında borsa için 'sat' notu düşen İş Yatırım, bu notunu geçen haftanın son günü 'biriktir' şeklinde değiştirdi. Politika cephesinde belirsizliğin azalması, yurtdışında göreceli olarak destekleyici bir hava olması ve gelişmekte olan ülkelere göre cazip değerlemeler bu değişiklikte etkili oldu. Kurum, BİST-100 için 97.000 hedefini belirlemiş durumda.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • DÜNYA22 Haziran 2015 16:48

    Daha seçim öncesi piyasa tek partiyi fiyatlıyor diyeee insanları kandırdınız şimdide koalisyon umut oldu tabii el de mallar patlayınca yükselişlerde hisseleri birilerine satmaya çalışıyorsunuz düşen piyasa da çok az insan hisse alırr yukarı çıkışlar hep hisse dağıtmaya en uygun anlardır.