Ana SayfaHisse Öneri Listesi​Koalisyon yükseltir, erken seçim düşürür!---

​Koalisyon yükseltir, erken seçim düşürür!

3 / 7
​Koalisyon yükseltir, erken seçim düşürür!
22 Haziran 2015 - 14:09 www.borsagundem.com

MECLİS BAŞKANI

Piyasalar için hükümet kurulma sürecinde izlenen önemli başlıklardan biri Meclis Başkanlığı seçimi olacak. Bu hafta en yaşlı üye sıfatını taşıyan CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın başkanlığındaki oturumda yeni vekiller yemin edecek. Ardından Meclis Başkanı ve Başkanlık Divanı seçiminin 10 gün içinde ta¬mamlanması gerekiyor.
PhillipCapital Araştırma Direktörü Özlem Bayraktar Gökşen, yaptığı değerlendirmede partilerin sandalye sayılarına dikkat çektikten sonra başkanlık seçiminde partilerin uzlaşması gerekeceğinin altını çiziyor. Burada koalisyon için sinyaller alınabileceğini söyleyen Gökşen, uzlaşma olmaması halinde ise erken seçim olasılığının fiyatlanabileceği değerlendirmesini yapıyor. Gökşen, şöyle devam ediyor: "Erken seçimin gündeme gelmesi durumunda bir tur daha Türkiye varlıklarına satışın gelmesini bekliyoruz. Koalisyon konusunda bir anlaşma kısa vadede piyasalar için derin bir nefes almayı sağlayacaktır. Ancak bir koalisyon oluşsa bile dört yıllık ömrünün olabileceği konusunda ciddi şüpheler var."

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • DÜNYA22 Haziran 2015 16:48

    Daha seçim öncesi piyasa tek partiyi fiyatlıyor diyeee insanları kandırdınız şimdide koalisyon umut oldu tabii el de mallar patlayınca yükselişlerde hisseleri birilerine satmaya çalışıyorsunuz düşen piyasa da çok az insan hisse alırr yukarı çıkışlar hep hisse dağıtmaya en uygun anlardır.