Ana SayfaHisse Öneri Listesi​Koalisyon yükseltir, erken seçim düşürür!---

​Koalisyon yükseltir, erken seçim düşürür!

5 / 7
​Koalisyon yükseltir, erken seçim düşürür!
22 Haziran 2015 - 14:09 www.borsagundem.com

YATIRIMCILARA NE ÖNERİLİYOR?

Seçim öncesinde bilanço yapısı güçlü, kârlılık açısından sürdürebilir bir satış hacmi olan, finansal yapısı sağlam, döviz yükümlülüğü varlıklarından daha az olan senetler yatırımcıların daha çok talep ettiği yatırım araçlarıydı. Tek partili bir iktidar dönemine alışkın piyasalar, şu anda daha çok uygun koalisyon hükümetini olumlu yönde fiyatlıyor. Son dönemde yaşanan yükseliş de buna işaret ediyor.
Destek Menkul Araştırma Müdürü Murat Tufan, "Koalisyon hükümetinin kurulması durumunda yine aynı kağıtlara istikrarın sağlanmasına bağlı olarak alımlar gelebilir. Yatırımcılar kritik geçiş dönemini yakından takip etmeli ve koalisyon hükümetlerinin planladığı ekonomik programları izlemeli" diyor.
Cemal Demirtaş ise özellikle endekste ağırlığı yüksek bankacılık sektörünün değerlemelerinin daha iskontolu olduğunu kaydediyor. De¬mirtaş, beğendikleri hisseleri ise Tüpraş, Erdemir, Akbank, İş Bankası, Migros ve Tofaş olarak sıralıyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • DÜNYA22 Haziran 2015 16:48

    Daha seçim öncesi piyasa tek partiyi fiyatlıyor diyeee insanları kandırdınız şimdide koalisyon umut oldu tabii el de mallar patlayınca yükselişlerde hisseleri birilerine satmaya çalışıyorsunuz düşen piyasa da çok az insan hisse alırr yukarı çıkışlar hep hisse dağıtmaya en uygun anlardır.