E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıYurtiçi piyasalar patlamanın etkisinde ---

Yurtiçi piyasalar patlamanın etkisinde

Yurtiçi piyasalar patlamanın etkisinde
29 Haziran 2016 - 09:36 borsagundem.com

A1 Capital, sabah raporunda dün gece yaşanan bombalı saldırı sonrası piyasaları ve etkilerini değerlendirdi.

Küresel piyasalarda haftanın ikinci işlem günü pozitif bir seyir içerisindeydi. İngiltere’nin Lisbon Antlaşması’nın 50. maddesini yürürlüğe koymakta gecikmesi piyasalarda kısa süreli bir rahatlığa sebep oldu. Dün Amerika’dan açıklanan büyüme verilerinin beklentinin üzerinde gelmesi ve hemen ardından Mayıs ayı tüketici güveninde belirgin yükselişlerin söz konusu olması ABD hisse senetlerinde günlük primin artmasını sağladı. Piyasalardaki risk sebebiyle yatırımcıların güvenli liman olarak tercih ettiği ABD 10 yıllık tahvil faizlerinin düşüş göstermesi ABD şirketlerinin fonlama maliyetlerine de olumlu yansıdığı görülüyor. Fed’ in faiz politikasında bekle-gör sürecini devam ettirmesi ve İngiltere’nin AB’ den ayrılması ile birlikte neredeyse ortadan kalkan faiz artırım ihtimalinin etkileriyle birlikte gerçekleşen hareketleri ABD’ den açıklanan makro ekonomik verilerde tetikliyor. Bugün takip edilecek olan kişisel gelir ve kişisel gider verileri büyümenin stok kaynaklı olup olmadığını ortaya koyacakken aynı zamanda ABD vatandaşlarının harcamalarında ki eğilimin devam edip etmediğinin de göstermiş olacak. Verinin pozitif gelerek harcamaların arttığını düşünecek olursak önümüzdeki dönemde enflasyonun artan hane halkı harcamalarıyla yükselmesi beklenebilir. Avrupa Birliği Liderler zirvesinden gelecek olan açıklamalar da orta ve uzun vade de alınacak makro ekonomik önlemler ve izlenecek politikalar ile ilgili olabilir. Japonya’dan gelen Mayıs ayına ilişkin perakende satışlar aylık bazda değişim göstermezken, yıllık olarak bir daralma içerisinde olduğunu gösterdi. Japonya Başbakanı Abe, merkez bankasından piyasalara yeterli likitideyi sağlayacak fon tedarik etmeleri çağrısında bulundu. Dün akşam Amerikan Petrol Enstitüsü tarafından açıklanan verilerde 3,9 milyon varil stok azalışının bugün gelecek olan verilerle desteklenerek petrol fiyatlarında hareketlenme yaratması bekleniyor. Stok verilerinin beklentisi ise 2,2 milyon varil azalış göstermesi yönünde, stoklardaki hızlı bir erime fiyatlara pozitif yansıyabilir. Yurtiçi piyasalarda ekonomik verilerden daha çok konuşulacak olan patlama detayları ve güvenlik riski olacaktır. Dolar/TL kurunda gerçekleşen yukarı yönlü hareketler TL’ de olay sonrası değer kayıplarını yaşandığını gösteriyor.

 

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 29.06.2016

ALTIN

Dün ABD tarafından açıklanan Gayri Safi Yurtiçi Hasıla Verisi 1.1% olarak açıklanarak beklentilerden iyi geldi. 93.3 olarak beklenen Tüketici Güveni Verisi ise 98 olarak açıklandı. Brexit rallisinden sonra dün satıcılı seyreden bir altın izlesek de piyasalardaki genel algı orta ve uzun vadede güvenli limana olan yönelimin devam edeceği şeklinde. Bugünün takviminde ise Avrupa Liderler Zirvesi, ABD Bekleyen Ev Satışları Verisi ve Ham Petrol Stokları yer almakta. Şu sıralarda 1319 seviyelerinden işlem gören altın için 1322.45 ve 1335.29 seviyelerini direnç seviyeleri olarak söyleyebiliriz. Olası aşağı yönlü hareketlerde ise 1314.28 ve 1302.23 destek seviyeleri olarak belirlenebilir.

 

Günün önemli şirket haberleri - 29.06.2016

EURUSD

Brexit hareketlenmesinin ardından Avrupa piyasalarında tedirgin havanın esmeye devam ettiği görülmektedir. Son iki gün içerisinde pozitif kapatan piyasaların halen verdiklerini toparlayamadığını görüyoruz. Özellikle Birleşik Krallığın birlikten ayrılma sürecinin n asıl işleyeceği merakla beklenmektedir. Önemli bir ticari ve siyasi partnerini kaybeden AB'den olumsuz senaryolar üzerine bir açıklama halen gelmiş değil. Avrupa kanadı için faiz indirimi sürecinin tekrar gündemde olabileceği spekülasyonları ortaya atılırken, FED'in de faiz artışı için son düzeltmelerin gelmesini beklediği unutulmamalıdır. Yukarı yönlü toparlanma hamlelerinde 1,1095, 1,1180 ve 1,1235 seviyelerinin sırasıyla direnç seviyeleri olması beklenebilir. Brexit üzerinden başlayan değer kayıplarında ise ilk olarak 1,1005 seviyesinin önemli bir destek seviyesi olduğunu unutmamalıyız. Satışların devam etmesi halinde ise 1,0970 ve 1,0915 seviyeleri karşılaşılabilecek olan seviyelerdir.

 

Borsa güne yüzde 0.24 eksi puanla başladı

PETROL

Brexit sonrası gevşeme gösteren petrol 45.80 seviyesine kadar çekilme göstermişti. Nijerya’da hükümet ve militanlar arasında ateşkes sağlanması, Kanada tarafında mayıs ayı boyunca etkili olan orman yangınlarının kontrol altına alınarak tekrar üretime geçilmesi sonrası bugün ABD tarafından Ham Petrol Stokları Verisini takip edeceğiz. Şu saatlerde 48 seviyelerinden fiyatlayan petrol için 48.26, 49.13 ve 50.22 direnç; 47.45, 46.84 ve 45.93 destek seviyeleridir diyebiliriz.

A1 Capital

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)