E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa günü yüzde 0.28 eksi ile kapattı---

Borsa günü yüzde 0.28 eksi ile kapattı

Borsa günü yüzde 0.28 eksi ile kapattı
29 Haziran 2016 - 17:40 borsagundem.com

Borsa günü yüzde 0.28 eksi ile 76.711 puandan kapattı

Güne terör olaylarının etkisi ile olumsuz başlayan endeks, Rusya ile ilgili gelişmelerle birlikte olumluya döndükten sonra seans sonuna doğru kazançlarını geri vererek günü yüzde 0.28 eksi ile 76.711 puandan kapattı. İşlem hacmi 3.8 milyar TL oldu.

GÜNİÇİ GELİŞMELER

BİST 100 endeksi dün küresel piyasalardaki yükseliş ve dolar kurundaki gevşeme ile alımlarını artırarak 77 bin seviyelerine yükseldi. Endeks 75.855 ve 77.093 seviyeleri arasında işlem gördü ve günü yüzde 2.35 değer kazanarak 76.929 seviyesinden kapattı. Endeks güne yüzde 0.24 düşüşle 76.744 puandan başladı.

Güne terör olayı sonrası eksi ile başlayan endeks yurtdışı borsalardaki olumlu seyre rağmen negatif seyrini koruyor. Gün içinde gelen haberlerle ölü ve yaralı sayısının arttığı belirtilen elim olay sonrası BİST-100 endeksi 76.355 seviyesine kadar gevşedi. Öğlen saatlerinde Erdoğan-Putin arasında gerçekleşen telefon görüşmesinin olumlu geçtiğinin belirtilmesinin ardından eksilerini azaltan endeks öğleden sonra Putin'in "Türkiye ile ilişkilerde sayfayı çevirme zamanı" açıklaması ile yüzde 0.35 artıya geçerek 77.200 seviyelerine yükseldi.

Borsa İstanbul'da seans boyunca TL varlıklarda toparlanma yaşansa da dün gece tekrardan jeopolitik risklerin öne çıkması TL varlıklarda zayıflamaya neden oldu. Dün akşam Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen terör eylemi sonrasında TL'de değer kayıpları görülürken kurlarda yükselişler izlendi. İsrail ile mutabakat imzalanması ve Rusya ile olan ilişkilerin yarattığı olumlu hava hain saldırı ile sekteye uğradı. 

Bugün Euro Bölgesi'nde GFK tüketici güveni ve Almanya'da enflasyon takip edilecek. Avrupa Birliği Liderler zirvesi yakından izlenecek.  Amerika'da ise kişisel gelirler ve harcamaalar, askıdaki konut satışları ve ham petrol stokları takip edilecektir. Yurt içerisinde sakin veri akışı var. 

Analistlere göre hızlı yükseliş sonrası endekste kar satışları oluşabilir. Ancak endeks 73.500-74.000 aralığı üzerinde tutundukça ilerleyen dönemde tepki yükselişini devam ettirerek 77.500-78.000 aralığını hedeflemeye devam etmesi beklenmektedir.

Günün önemli şirket haberleri - 29.06.2016

 

KÜRESEL PİYASALAR

Dün küresel hisse piyasasında Brexit sonrası en net toparlanma görülürken, özellikle Amerikan hisselerindeki toparlanma dikkat çekti. İngiltere'nin ayrılmasının hangi şekilde olacağı belirsizliğinin devam etmesi ve Avrupa'da sağ hükümetlerin ağır basması, önümüzdeki dönemde referandumların devam etmesine neden olabileceği ihtimali Avrupa hisselerini bir nebze olsun bastırıyor.

Her şeye rağmen Avrupa hisseleri bir önceki güne göre yüzde 2 yükselerek diplerden toparlanma sağladı. Özellikle Alman DAX30 endeksinde tepki alımlarının devam etmesi piyasada olumlu karşılandı. AMB Başkan'ı Mario Draghi yaptığı konuşmada Brexit'in AB büyümesini negatif etkileyeceğini belirtirken, olası İngiltere resesyonunun ise daha sert etkilerinin olacağını kaydetti.

Amerika tarafında ise güçlü toparlanma görüldü. Amerikan hisseleri Pazartesi günü yaşanan toparlanma sonrasında dün de yüzde 1.5 üzerinde artış sağlayarak nefes aldı. Teknoloji hisseleri öncülüğünde alımlar görülürken sanayi tarafında da enerji hisseleri öncülüğünde yükseliş sağlandı. Dün Amerika'da ayrıca büyüme yüzde 1.1 gerçekleşerek beklentilerin üzerinde artış kaydederken, tüketici güveninde de beklenmedik artış görüldü. Amerikan verilerinin güçlü gelmesi hisse piyasası adına olumlu görülürken özellikle tüketici güvenindeki artış alımların derinleşmesine neden oldu.

Bu sabah Asya seansında ise alımlar devam etti. Japon hisseleri yüzde 2'ye varan alımlar yaşarken, Çin ve Hong Kong'da ise alımlar devam etti. Amerikan vadelileri güne primli başladı.

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 29.06.2016

 

Dolar 2.90 seviyesinde

 

Altın tekrar yükselişte

 

Petrol 49 dolar seviyesinde

 



 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ops30 Haziran 2016 03:36

    ne kar satışı insan yolma satışlarıdır..kim ne kadar kar yapmışta satışını yapacak nereden bulaştım yuh özelliklede hırsız halk yatırımına

  • İNADINA İSTİKARAR.REZİLLER29 Haziran 2016 17:39

    ne o lenn.sosyal paylaşım sitelerindeki girişimlerden mi çekiniyonuz.yada vatandaşın sosyal paylaşım sıtelerinde değilde sokaklardamı eylem yapmasını amaçlıyonuz