E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisÜnlü ekonomist Murat Sağman’ın Fitch bombası---

Ünlü ekonomist Murat Sağman’ın Fitch bombası

Ünlü ekonomist Murat Sağman’ın Fitch bombası
22 Ağustos 2016 - 14:13 borsagundem.com

‘Ekonomi Kahini’ Murat Sağman piyasaların merakla beklediği Fitch’in Türkiye kararına yönelik isabetli yorumuyla yatırımcıları yine yanıltmadı.

Yatırım piyasalarında ‘Ekonomi Kahini’ olarak anılan Ekonomist Murat Sağman nokta atışı tahminlerine bir yenisini daha ekleyerek Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch Ratings’in Türkiye değerlendirmesine yönelik isabetli yorumu ile yatırımcıları ve takipçilerini yanıltmadı.

18 Ağustos Perşembe günü Bloomberg HT'de Küresel Piyasalar programı canlı yayınına katılan Murat Sağman piyasaların ertesi gün merakla beklediği Fitch Ratings’in Türkiye değerlendirmesine yönelik tahminde bulunarak ''Fitch’in yarın notla ilgili bir değişiklik yapmasını beklemiyorum, kesinlikle not indirmeyecek. Fakat görünümü negatife çekerse de şaşırmam.  Görünümü negatife çekmek şu oluyor;

Bak seni negatif izlemeye alıyorum, şu birkaç ay içerisinde bir görmek istiyorum. Risk altındasın. Ekonomin kötüye gidebilir. Piyasaların toparlandı ama ekonominin ne olacağını bilmiyorum.

Politik riskine bakmak istiyorum. Siyasi gelişmelere bakmak istiyorum. Onun için seni negatif izlemeye alıyorum. Ondan sonra bakacağım…” diye konuştu.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings de 19 Ağustos akşamı, Türkiye'nin not ve görünümüne ilişkin değerlendirmesini duyurdu. Piyasaların merakla beklediği Türkiye değerlendirmesini açıklayan Fitch, Türkiye'nin kredi notunu "BBB-" ile "yatırım yapılabilir" olarak teyit etti. "Durağan"  olan not görünümünü ise negatife çevirdi.

Ekonomist Murat Sağman’ın 18 Ağustos Perşembe akşamı Bloomberg HT'de Küresel Piyasalar Programındaki Değerlendirmesi:

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vay babam vay06 Eylül 2016 01:50

    madem o kadar biliyor kahin mahin her neyse neden evinde oturup kazanmıyorda tv ekranlarına 3 5 kuruşa çıkıyor diye sormak lazım

  • ahmet tansel25 Ağustos 2016 15:11

    Ayıp, haberciliğe hiç yakışmıyor, ekonomi kahini gibi içi boş ifadeler bir yana, neredeyse her ekonomistin söylediği ortalama sözler, dev tahmin, isabetli yorum... peh !

  • ebru tişli25 Ağustos 2016 11:48

    Alfa'daydık herkes Murat'la uğraşırdı bak nerelere geldi aferin..

  • halden22 Ağustos 2016 14:35

    hakikaten beğeniyor ve takip ediyorum bu adamı, bilgisini yeterli görüyorum artı mütevazı ve artı genellikle fazla teknik terim kullanmıyor...