E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSPK'nın iki tebliği yürürlüğe girdi---

SPK'nın iki tebliği yürürlüğe girdi

SPK'nın iki tebliği yürürlüğe girdi
05 Ocak 2018 - 08:38 borsagundem.com

Sermaye Piyasası'nın çıkardığı Bilgi Sistemleri Yönetim Tebliği ve Bilgi Sistemleri Bağımsız Denetim Tebliği Resmi Gazete'de yayımlandı

Sermaye Piyasası Kurulu'nun bilgi sistemlerine ilişkin olarak çıkardığı tebliğler Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Bilgi Sistemleri Bağımsız Denetim Tebliği yürürlüğe girdi. Sermaye Piyasası Kurulunun konu ile ilgili Tebliği Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğin amacı, Borsa İstanbul A.Ş., Borsalar ve piyasa işleticileri ile teşkilatlanmış diğer pazar yerleri, Emeklilik yatırım fonları, İstanbul Takas ve Saklama Bankası A.Ş., Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş., Portföy saklayıcısı kuruluşlar, Sermaye Piyasası Lisanslama Sicil ve  Eğitim Kuruluşu A.Ş., Sermaye piyasası kurumları, Halka açık ortaklıklar, Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği, Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği'nin bilgi sistemlerinin bağımsız denetimi ile bu faaliyette bulunacak bağımsız denetim kuruluşlarının yetkilendirilmesine ve denetim sonuçlarının raporlanmasına ilişkin usul ve esasları belirlemek olarak gösterildi.

Bilgi Sistemleri Yönetim Tebliği yürürlüğe girdi

Sermaye Piyasası Kurulunun konu ile ilgili Tebliği Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğin amacı, Borsa İstanbul A.Ş., Borsalar ve piyasa işleticileri ile teşkilatlanmış diğer pazar yerleri, Emeklilik yatırım fonları, İstanbul Takas ve Saklama Bankası A.Ş., Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş., Portföy saklayıcısı kuruluşlar, Sermaye Piyasası Lisanslama Sicil ve  Eğitim Kuruluşu A.Ş., Sermaye piyasası kurumları, Halka açık ortaklıklar, Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği, Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği'nin bilgi sistemlerinin bağımsız denetimi ile bu faaliyette bulunacak bağımsız denetim kuruluşlarının yetkilendirilmesine ve denetim sonuçlarının raporlanmasına ilişkin usul ve esasları belirlemek olarak gösterildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)