E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol ABD'nin Suriye operasyonu ile sıçradı---

Petrol ABD'nin Suriye operasyonu ile sıçradı

Petrol ABD'nin Suriye operasyonu ile sıçradı
07 Nisan 2017 - 07:07 borsagundem.com

Petrol fiyatları, ABD'nin Suriye rejimine düzenlediği füze operasyonunun ardından yükseldi

ABD'nin TSİ 04.00'da, Suriye'de kimyasal saldırıyı gerçekleştiren üslere füze yağdırması piyasaları da hareketlendirdi. Vadeli petrol kontratları New York'ta yüzde 1.9 ve Londra'da yüzde 1.8 kadar yükseldi.

ABD'den bir yetkiliye göre, cuma sabahı erken saatlerde düzenlenen füze saldırısının Suriye hangarlarını, uçaklarını ve yakıt tanklarını hedeflediğini belirtti. Suriye, Petrol İhraç Eden Ülkeler Topluluğu'nun (OPEC) ikinci en büyük üreticisi Irak'ın sınır komşusu. Bu haber tüm finans piyasalarında dalgalanmaya neden oldu ve yen ve altın sıçrama yaparken, hisse senetleri değer kaybetti.

Sydney'de CMC Markets baş piyasa analisti Ric Spooner, "Suriye büyük bir petrol üreticisi değil, ancak tüm bölgede riski potansiyel olarak artırabilir" dedi ve "Hava saldırısına yönelik bir risk tepkisi görüyoruz. Arzda artış, stoklardaki yüksek seviye kaya petrol üüretimindeki artışın boyutu dikkate alındığında, fiyat yükselişleri sınırlı kalabilir" şeklinde görüş bildirdi.

Suriye'ye yönelik saldırı, Beşar Esed rejiminin kimyasal silah kullanarak çok sayıda sivilin ölümüne yol açmasından iki gün sonra gerçekleşti. Suriye'nin bu saldırısı tüm dünyanın tepkisini çekmişti ve

Başkan Donald Trump bunu "insalığa hakaret" olarak değerlendirmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)