Ana SayfaŞirket HaberleriPandır: Erdemir’i global şirket yapacağız---

Pandır: Erdemir’i global şirket yapacağız

1 / 6
Pandır: Erdemir’i global şirket yapacağız
22 Temmuz 2014 - 11:19 www.borsagundem.com

Ali Pandır, otomotiv sektöründe 33 yıllık kariyerin ardından, geçen yıl Türkiye’nin en büyük ikinci şirketi Erdemir Grubu’nun başına geçti. Oyak Holding Başkanı Coşkun Ulusoy’un daveti üzerine Erdemir’de yönetim ve icra kurulu başkanı olan Ali Pandır, ‘’Kurumsallaşma alanında adım atmam isteniyordu. Ancak ben çok kurumsal bir şirket gördüm. Amacımız Erdemir’i alanında dünyanın beş şirketinin parametresine ulaştırmak’’ diye konuşuyor.

Pandır ile Erdemir Grubu’nun 5 bin 500 kişinin çalıştığı İskenderun Demir Çelik (İsdemir) Fabrikası’nda biraraya geldik. Hem şirketi konuştuk, hem de işleyişe ilgili bilgiler aldık.
İsdemir, klasik bir fabrika değil. 8.6 milyon metrekare üzerine kurulu, üzerinde yaklaşık 10 bin kişinin yaşadığı bir kent adeta. Kendi okulları, hastanesi dershanesi, parkları, restoranları, havuzları, spor salonları olan bir yerleşim yerinden bahsediyoruz.
Ali Pandır, Erdemir Grubu’na ilişkin sorularımıza şu yanıtları verdi:

-Otomotivden sonra Erdemirli oldunuz. Bu süre zarfında ne yaptınız?

 -Otomotivde geçen 33 yılın ardından Coşkun Ulusoy’un daveti üzerine şirkete geldim. Bana, ‘’Önce yönetim kuruluna gir, şirketi tanı’’ dedi. Erdemir Grubu’nu bir matris organizasyonla yönetiyorum. Aslında yönetimi yeni yeni şekillendiriyoruz.

 -Bu görevi kabul ederken, kendinize nasıl bir misyon edindiniz?

-Coşkun Bey bana, ‘’ Biz özelleştirmeden sonra buraya çok yatırım yaptık ama tam olarak kurumsallaştıramadık’’ dedi. Ben de bir müddet şirketi tanıdıktan sonra; ‘’Burası bir anlamda fazla kurumsal’’ dedim. Ben Erdemir Grubu’nu kurumsallaştırmaya değil, dünya klasmanında bir şirket yapmaya geldim. Dolayısıyla burayı hem kurumsal yönetim ilkeleri açısından üst seviyede tutarken, bir taraftan da yalınlık, çeviklik, hızlı iş yapma, risk alma, inovasyon gibi bir sürü yeni olguları buraya getiriyoruz.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ali uzun22 Temmuz 2014 12:06

    ereglinin bukadar yükselmesindeki neden ali pandır..o başa geldiğinde hisse alınmalıydı..geleceği çok parlak...