Ana SayfaŞirket HaberleriPandır: Erdemir’i global şirket yapacağız---

Pandır: Erdemir’i global şirket yapacağız

2 / 6
Pandır: Erdemir’i global şirket yapacağız
22 Temmuz 2014 - 11:19 www.borsagundem.com

GENEL MÜDÜR ‘REKOR KIRACAĞIM’ DİYOR

 -Dünya klasmanı derken neyi kast ediyorsunuz?

-Dünya klasmanındaki şirket derken, alanında dünyadaki 5 markanın parametresi neyse onu yakalamayı kast ediyorum. Ne kadar çok modern şey varsa burada onları oturtmak. Burayı modern bir işletme yapmak. Şirketi dünyaya daha çok açmak ve küresel yapmak istiyoruz.

-Şirketteki ilk dokunuşunuz hani uygulamaya dönük oldu?

-İlk geldiğim gün masamın üstünde imza bekleyen bir sürü dosya vardı. Rakamlar büyük olunca, insanlar çok fazla risk almaktan korkar olmuşlar. Bu yapı adım adım kırıldı. Hiçbir şey imzalamamak mümkün değil, ama  yetki devriyle imza sayısı azaldı. Bende altımdakilerle ‘’Dosya dağları benim gibi sizde de birikiyorsa, o dağları azaltacaksınız ‘’ dedim. Sonuçta herkes kendi yetki alanında risk alacak.

Yurt dışında büyük şirketlerde ne gördüysek buraya yavaş yavaş enjekte etmeye çalıştık. Grubun 6 tane genel müdürü, 10 tane koordinatörle her hafta icra komitesi toplantısı yapıyoruz. Genel müdürün önceliği üretimi arttırmak. ‘’Rekor kıracağım’’ diyor ve rekor kıracağı için pahalı malzeme istiyor. Öbür taraftan satın almanın hedefi daha maliyeti düşürmek. Bu tarz çatışmalar oluyor burada icra kurulunda karar veriyoruz. Katı kurallarla değil de tartışarak konuşarak yapıyoruz.

-Öncelik nerede olacak?

-Burada para kazandıran iki şey var. Birincisi, maliyetlerinize hakim olacaksınız. Hala fazla adamımız var ve kolay eritemiyorsunuz. Her yeni elemanı üniversite mezunu alıp ilkokul mezunlarını yavaş yavaş eriteceğiz. Emekli etmek istediğimiz ya da istemediğimiz de var. Tecrübeli elemanlarımızı da rakiplerimiz hemen kapıyorlar. Atıkların yönetimi var. Bir sürü atık var., onların değeri var ve bunu iyi yönetmek zorundasınız.

İkincisi de cevher kömür ve hurdayı alırken iyi pozisyon almak. Şu anda aldığımız cevherler, kömürler 2 ay sonranın üretimini satıyoruz. Bir tarafta öbürüne göre uzun kalıp veya kısa kalıp olunca alım satım arasında o zaman tabi risk almış oluyoruz. Mesela 2008’deki global dalgalanmada öyle bir krize yaşanmış.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ali uzun22 Temmuz 2014 12:06

    ereglinin bukadar yükselmesindeki neden ali pandır..o başa geldiğinde hisse alınmalıydı..geleceği çok parlak...