Ana SayfaŞirket HaberleriPandır: Erdemir’i global şirket yapacağız---

Pandır: Erdemir’i global şirket yapacağız

3 / 6
Pandır: Erdemir’i global şirket yapacağız
22 Temmuz 2014 - 11:19 www.borsagundem.com

BİZİM 1 VE 2’İNCİ ÇEYREK ÇOK İYİ GİTTİ, 3’ÜNCÜ ÇEYREK DE İYİ GİDECEK

-2008 krizinde aldığımız dersler nedir?

-Öncelikle satın alma kısmında çok dikkatliyiz. Dikkatliyiz derken bazen birbirimizin kanına girsek de mesela ‘’cevher fiyatları bundan aşağı gitmez’’ diyoruz ama gidebilir de. Borsadan farkı yok aslında. Stok içinde aynı şey geçerli. Rüzgarın  arkadan veya önden esmesine göre yükselen bir piyasada hep para kazanıyorsunuz. Aynı borsa gibi.

-Bilançonuz ilk çeyrekte beklenenden iyiydi. Bu performans devam eder mi?

-Bizim 1 ve 2’inci çeyrek çok iyi gitti, 3’üncü çeyrek de iyi gidecek. Bu sene tarihsel bir döngü var. Cevher fiyatları düşüyor ama mamül fiyatları düşmedi. Dolayısıyla cevher fiyatları düşmesine rağmen ürün satışında iyi bir fiyat tutturduğumuzdan iyi bir durumdayız. Cevher fiyatları düşüyor, hurda fiyatları sabit ve ürün fiyatları düşmüyor. Bizim için en ideal üçlü. Bu süreçte yerliler bizimle rekabet edemiyor, marjımız iyi. Tek korku, Çin’den geliyor… Bu yıl iyi bir yıl ve rüzgar arkamızdan esiyor…

-Erdemir, nasıl global şirket olacak? Buna ilişkin stratejinin ayrıntıları nedir?

-Biz, yüzde 90 iç piyasaya çalışan bir şirketiz ve sadece yüzde 10 ihracat yapıyoruz. İhracat için bir sürü engellemeler var ama ihracat için hiçbir zaman agresif olmadık. Amacımız, katma değeri yüksek ürünler yapmak ve ihracatı artırırken marjımızı düşürmemek.

Otomotivdeki deneyimlerinden yola çıkarak, bir taraftan buradaki satışlarımızı güçlendirip, o şirketlerin yurtdışındaki fabrikalarına da mal satmak istiyoruz. Bu strateji doğrultusunda Fas ve Romanya’ya ihracatımız başladı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ali uzun22 Temmuz 2014 12:06

    ereglinin bukadar yükselmesindeki neden ali pandır..o başa geldiğinde hisse alınmalıydı..geleceği çok parlak...