Ana SayfaŞirket HaberleriPandır: Erdemir’i global şirket yapacağız---

Pandır: Erdemir’i global şirket yapacağız

4 / 6
Pandır: Erdemir’i global şirket yapacağız
22 Temmuz 2014 - 11:19 www.borsagundem.com

DÜNYADAKİ ÜÇ PAZARDA PAZARLAMA ŞİRKETLERİ KURACAĞIZ

-İhracattaki yol haritanız nedir?

-Dünyada üç Pazar saptadık; Singapur, İtalya ve Amerika. Bu ülkelerde pazarlama şirketleri kuracağız. İlk etapta irtibat bürosu gibi başlayacak. Singapur’da adımını attık. Buradaki şirket, satıştan çok satın alma gibi çalışacak. İkincisi İtalya, Milano’da olacak. Bizim için Avrupa’daki en büyük pazarımız İtalya. Akdeniz havzası, bizim daha iyi rekabet edebileceğimiz, İtalya ve İspanya’ya daha iyi mal satabileceğimiz bir bölge. Üçüncüsü de Amerika. Dünyanın en büyük pazarlarından biri. Mayıs ayına kadar 100 bin ton ihracatımız oldu. Bu üçlü ile başlayıp, sonrasında bu faaliyetlerimizi geliştireceğiz. İhracat, pazarlama etkinlikleri dışında maden alma şansımız var. Yurtdışında maden alabiliriz. Fakat şuanda cevher fiyatlarının düşmesi, bizi ‘bekle-gör’e çevirdi. Cevher fiyatları düşerken, gidip maden almaya gerek kalmıyor.

-Satın alma mı yapacaksınız?

-Dünyada ve Türkiye’de o kadar çok maden tesisi var ki burada sıfırdan bir tesis yaptırmaktansa parayı bastırıp tesis almak daha mantıklı. Potansiyel burada da var yurtdışında da var. Örneğin Ruslar şirketini satıyor. Geçen yıl bakmıştık ama anlaşamadık. Bize de çok yakın. Ama onların şuandaki bilançosu ve istediği parayla olacak iş değil. Yurtdışında tesis alma ihtimali var. İtalya, İspanya, Amerika’da potansiyelleri araştırıyoruz, bakıyoruz.

-Otomotiv kökenli bir yönetici olarak, bu sektöre yönelik özel bir ilginiz olacak mı?

-Benim burada sağlayacağım 3 katkı olabilir. Birincisi organizasyon yapısı, ikincisi, küresel açılım. Üçüncüsü de inovasyon . Erdemir Grubu’nda bugüne kadar Ar-Ge, hat üzerinde, kalite geliştirme olarak kullanılmış. Şimdi yeni Ar-Ge binası oluşturuyoruz. Ekipmanlar, tezgâhlar sipariş edildi. Eylül’den itibaren çalışacak bu ekip, yüksek kaliteli çelik geliştirecek. Bu ürünler, sadece otomotive yönelik olacak.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ali uzun22 Temmuz 2014 12:06

    ereglinin bukadar yükselmesindeki neden ali pandır..o başa geldiğinde hisse alınmalıydı..geleceği çok parlak...