E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalar 'petrol' ile yükseldi---

Küresel piyasalar 'petrol' ile yükseldi

Küresel piyasalar 'petrol' ile yükseldi
26 Mayıs 2016 - 07:40 borsagundem.com

6 ay sonra 50 doların üzerine çıkan Brent petrolü, küresel piyasalara moral verdi.

Asya hisse senetleri, Brent petrolünün Kasım ayından bu yana ilk kez varil başına 50 dolar seviyesinin üzerinde işlem görmesinin ardından bir haftanın en yüksek seviyesine çıktı ve petrol ihraç eden ülkelerin para birimleri güç kazandı. Altın, doların önemli para birimlerinin çoğu karşısında değer kaybetmesinin etkisiyle, yedi haftanın en düşük seviyesinden yükseldi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi bir ayı aşkın sürenin en yüksek iki günlük yükselişini gerçekleştirmeye hazırlanırken, Brent petrolü, ABD'de petrol stokunun tahmin edilenden daha fazla düşmesinin ardından rallisini üçüncü güne taşıdı. Norveç kronu, önemli para birimlerindeki yükselişlere öncülük ederken, Malezya ringgiti gelişen piyasa para birimleri arasında en iyi performans gösteren para oldu. Yeni Zelanda doları, süt ürünleri devi Fonterra Cooperative Group Ltd.'nin çiftçi hissedarlara beklenenden daha düşük kar payı dağıtacağı tahmininde bulunmasının ardından iki ayın en düşük seviyesine indi. Japon yeni son üç günde ilk kez değer kazandı ve altın alt günlük düşüşünü durdurdu.

Petrol 50 doların üzerinde

Piyasa havası, son bir haftada, küresel ekonominin Fed'in para politikasını sıkılaştırmasına dayanabileceğine ilişkin iyimserliğin artması ile birlikte olumluya döndü. Kamuoyu araştırmaları, İngiltere halkının Avrupa Birliği'nde kalma seçeneğine desteğinin arttığını gösteriyor ve bu durum "Brexit"e ilişkin endişeleri azaltıyor. Öte yandan, emtia fiyatlarındaki artışlar deflasyon tehdidinin azalmasına neden oluyor. Ancak yatırımcı güveni halen kolayca kırılabilir ve yatırımcılar, Cuma günkü Japonya enflasyon verilerini ve Fed Başkanı Janet Yellen'ın Harvard Üniversitesi'nde yapacağı konuşmayı bekliyor. Fed fonları faizi (FEd'in gösterge faizi) vadeli işlemlerinin gösterdiği üzere, ABD'de Haziran ayında faiz artırımı olasığı yüzde 34 seviyesinde.

UBS altının 1150 dolara gerilemesini bekliyor

Tokyo'da Ichiyoshi Asset Management Co.'dan Mitsushige Akino, "Piyasalar şimdi ABD faiz artırımını daha fazla kabulleniyor," dedi ve "Düşünce şu; faiz artırımı ABD ekonomisinin büyümesini durdurmayacak, ancak eğer küresel ekonomi yavaşlarsa, politikalarını değiştirmek için sebepleri olacak" şeklinde görüş bildirdi.

Avustralya'da özel sektör srmaye harcamaları ilk çeyrekte ekonomistlerin tahmininden daha fazla düştü ve Yeni Zelanda Maliye Bakanı Bill English, yıllık bütçe açıklamasında, faaliyet fazlalarının artacağı öngörüsünde bulundu. ABD'da bugün Nisan ayı dayanıklı tüketim malları siparişleri ve haftalık işsizlik başvuruları verileri açıklanacak. Bunun yanında, G7 liderleri, ekomnomi politikası, iklim değişişikliği ve altyapı yatırımlarının artırılması gibi konuları görüşem üzere Japonya'da bir araya geliyor.

MSCI Asya Pasifik Endeksi Tokyo saati ile 11:03'te yüzde 0.4 yukarıda seyrediyordu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)