E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol 50 doların üzerinde---

Petrol 50 doların üzerinde

Petrol 50 doların üzerinde
26 Mayıs 2016 - 15:25 borsagundem.com

ABD'de vadeli ham petrol 50 dolar/varilin üzerine çıktı ve 7 ayın en yüksek seviyesini gördü

Uluslararası piyasalarda petrol fiylatları son 6 ayın en yüksek seviyesine çıktı. ABD'de petrol stoklarının azaldığına işaret eden veriler global piyasada sıkışma yaşanacağı yönünde beklentilerin ortaya çıkmasına yol açtı.Ancak uzmanlara göre dün açıklanan petrol stokları petrol tüketiminin artmış olmasından değil üretimin bir miktar yavaşlamış olmasından kaynaklandı. Bu nedenle petrolün son günlerde yükselmesine neden olan temel faktörlerden biri belirginliğini kaybettiği için petrolün yükselişleri
sınırlı olabilir.

Brent petrolünün varil fiyatı bu sabah 50 dolar/varil sınırını aşarak 50,13 dolar/varil seviyesini gördü. Şu sıralarda ise yüzde 1.22 artışla 50,37 dolar/varil seviyesinden işlem görüyor. NYMEX'de Batı Teksas petrolü ise yüzde 1.07 artışla 50.07 dolar/varil seviyesini gördü. 

 ABD Enerji Bakanlığı'na bağlı Enerji Bilgi İdaresi'nin dün açıkladığı haftalık verilere göre ABD'de ham petrol stokları 4,2 milyon varil azaldı. Beklentiler ise stokların 2,5 milyon varil azalacağıyönündedi.

Asya hisse senetleri, Brent petrolünün Kasım ayından bu yana ilk kez varil başına 50 dolar seviyesinin üzerinde işlem görmesinin ardından bir haftanın en yüksek seviyesine çıktı ve petrol ihraç eden ülkelerin para birimleri güç kazandı. 

UBS altının 1150 dolara gerilemesini bekliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)