E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaIOTA'da yükseliş sürüyor---

IOTA'da yükseliş sürüyor

IOTA'da yükseliş sürüyor
07 Aralık 2017 - 17:44 borsagundem.com

Kripto paralarda yükseliş devam ediyor. Bitcoin'in ardından IOTA'da son 48 saatte yüzde 120 artış yaşandı

Bitcoin'de bu gel-gitler yaşanırken, pazar günü akşam saatleri itibariyle kripto ürünler arasında yeni bir paranın yıldızı parladı.

Pazar günü 1.45 dolar seviyelerinden işlem gören IOTA adındaki kripto para birimi, soluksuz bir şekilde yükselişe geçerek iki günde 3.21 dolara kadar tırmandı.

IOTA'daki yükseliş yüzde 120 olarak kaydedilirken, piyasa değeri 8 milyar doları aştı. IOTA'da yaşanan yükselişle birlikte işlem hacmi de patladı ve son 24 saatte 1.13 milyar dolarlık işlem gerçekleşti.

IOTA'da yaşanan bu yükselişte, para biriminin arkasındaki kurum olan Alman IOTA'nın veri piyasası üzerine Fujitsu, Microfot ve Samsung gibi büyük teknoloji firmalarıyla ortaklığa başladığını açıklaması etkili oldu.

IOTA, ulaştığı büyüklükle dijital paralar arasında beşinciliğe yükseldi.

YENİ PETROL, VERİ

IOTA kurucu ortağı ve CEO'su David Sonstebo "yeni petrol veri" dediği açıklamasında pazaryeri projesinin firmaların heba olacak verileri satmasına ve paylaşmasına olanak tanıdığını belirtti.

"Şu anda toplanan bu değerli verinin yüzde 99'u kayıp. IOTA, komisyonsuz işlem sistemi ve merkezi olmayan dağıtık defteri üzerinden datanın bütünlüğünü ücretsiz olarak garantileyerek bu verilerin paylaşımını teşvik ediyor" açıklamasında bulundu.

Yaşanan yükselişin IOTA'nın blockchain teknolojisine yaklaşımından ve adı geçen firmalarla yapacağı partnerlikten kaynaklandığını kaydeden Sonstebo, IOTA'yı 'uyuyan dev'e benzetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • sait08 Aralık 2017 09:06

    Para hisse senedi de doğada var olmayan insanların yarattığı şeyler.Bitcoin de onlar gibi.evet elle tutulmaz.insanların inanması gerekir.cüzzi iradedir bunlar.

  • Goldaşzede07 Aralık 2017 21:45

    Goldaş geri dönsün, IOTA alacağım söz!

  • Şerif Lloyt07 Aralık 2017 21:07

    Caiz değildir diyanet fetva verdi sanal bişey ortada fiziki elle tutulur birşey yok (altın,para,hisse senedi,emtia ürünleri gibi) bunlar somut olduğu için alınıp satılabilir tehlikeli heran hackerler hack leyebilir nitekimde geçen gün hacklandi

  • Mahallenin Delisi07 Aralık 2017 20:08

    Saçmalık yeni sövüşleme yöntemi...Hadi ben deliyim almıyorum alanlara ne demeli...3 vakte kadar patlar bu coinler alanın elinde bile kalmaz zira ortada fiziki birşey yok!

  • Yatırımcı07 Aralık 2017 18:58

    Yabancılar borsadan umudunu kesti anlaşılan.