E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGalip Öztürk Türkiye'ye dönüyor---

Galip Öztürk Türkiye'ye dönüyor

Galip Öztürk Türkiye'ye dönüyor
11 Ekim 2016 - 15:50 borsagundem.com

Metro Holding Kurucu Onursal Başkanı Galip Öztürk için mahkemeden flaş karar... Mahkeme, Galip Öztürk hakkında açılan davada yeniden yargılanma kararı verdi.

BORSAGUNDEM.COM ÖZEL HABER

İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesi, cinayete azmettirme suçlamasıyla hapis cezasına çarptırılan Metro Holding'in kurucusu iş adamı Galip Öztürk hakkında 'yeniden yargılanma' kararı aldı. Mahkemenin kararında Öztürk'ün FETÖ/PDY örgütünün hedefinde olduğu ve söz konusu davanın bu nedenle açıldığı belirtildi. Mahkeme ayrıca FETÖ/PDY terör örgütünün emniyet ve yargı içindeki mensuplarınca düzenlenen kurmaca delillerle mahkum edildiğine dair nedenlerle Öztürk hakkında yeniden yargılanma kararının alındığını ifade etti.  

İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesi’nin bu kararı ile 19. Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği "müebbet hapis cezası ve infazı" kararının kaldırılmasına, infazın durdurulmasına ve yargılamanın yenilenmesine karar verildiği açıklandı. 

TÜRKİYE’YE DÖNÜŞ YOLU AÇILDI

Galip Öztürk'ün avukatı, ilk olarak müebbet hapis cezası infazının durdurulması ve yeniden yargılama için davanın görüldüğü 19. Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvurdu ancak mahkeme bu talebi kabul etmedi. Ardından İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesi'ne yapılan başvuru mahkemece kabul edildi ve Öztürk hakkındaki infaz kararı kaldırıldı. 

Hakkındaki infazın kaldırılması ve yeniden yargılanma kararı üzerine, şu anda Gürcistan'da bulunan Galip Öztürk'e Türkiye'ye dönüş yolu açılmış oldu.

Galip Öztürk, FETÖ/PYD terör örgütünün kumpası nedeniyle 2012'de Gürcistan'a gitmişti. Öztürk, Gürcistan'da bulunduğu bu dönem içerisinde başkent Batum’da alışveriş merkezi, otel yatırımları başta olmak üzere gayrimenkul projeleri geliştirdi.

BAĞIMSIZ YARGININ KARARI

Galip Öztürk'ün avukatı Tuncay Çaltekin kararın ardından açıklama yaptı.

Avukat Çaltekin, “FETÖ/PDY’nin demokrasi şehitlerinden sonra en büyük mağduru olan müvekkilim Sayın Galip Öztürk ile ilgili olarak yürüttüğümüz hukuk mücadelesi bugün itibari ile nihayete kavuşmuş, Beykoz 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nden sonra İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesi’nce de haksız, hukuksuz verilen mahkûmiyet kararlarının infazı durdurulmuştur.

Yıllardır devam ettiğimiz, her mecrada anlatmaya çalıştığımız mahkûmiyet kararlarının hukuka aykırı olduğu hususunun Beykoz 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nden sonra İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesi’nce de dikkate alınması, daha önce verilen kararların bağımsız yargı tarafından verilmediğinin açık kanıtıdır. Ülkemizi her yönden saran, vatanın bütünlüğüne, milletin bağımsızlığına, canına, maddi ve manevi varlığına saldıran bu terör örgütüne karşı yıllardır verilen mücadele bugünden itibaren daha da etkin olarak devam edecektir. Yaşanan mağduriyetler ise bizlerin bu örgütün faaliyetlerine karşı koyma, kamuoyunu bilgilendirme ve soruşturma makamlarına yardımcı olma konusundaki azmimizi artırmıştır.

Her türlü zorluğa karşı yılmayan, vatanını ve milletini koruma noktasında canı pahasına her türlü mücadeleyi veren Yüce Türk Milletine saygılarımızla duyururuz” şeklinde açıklama yaparak kamuoyunu bilgilendirdi.

İş adamı Öztürk hakkında Beykoz Adliyesi tarafından verilen 2 yıllık hapis cezasına yapılan itiraz da geçtiğimiz günlerde değerlendirilmiş ve infaz durdurma kararı çıkmıştı.

Metro Holding Kurucu Onursal Başkanı Galip Öztürk’ün önümüzdeki günlerde Türkiye’ye dönmesi bekleniyor.

Galip Öztürk'ün işaret ettiği FETÖ'cü bürokrat kim?

 

Kaçak savcıdan Galip Öztürk'e pişmanlık mektubu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 2,89
En Yüksek: 2,91
En Düşük: 2,84
Değişim -0,34 %
FK: 1,13
PD / DD: 0,49
İşlem Hacmi 21.110.579
Toplam Adet: 7.327.330
Ağırlıklı Ort.: 2,89
ETİKETLER :
YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)