E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDow Jones tüm zamanların rekorunu kırdı---

Dow Jones tüm zamanların rekorunu kırdı

Dow Jones tüm zamanların rekorunu kırdı
12 Temmuz 2016 - 16:35 borsagundem.com

ABD'de Dow Jones endeksi gün içinde 18 bin 351 puanı aşarak tüm zamanların rekoruna ulaştı. Dow Jones günü 18.347 seviyesinde kapattı

ABD hisse senetlerinin petroldeki ralliyle ve Alcoa Inc'nin rakamlarının, kar sezonunun başlangıcında şirketlerin durumuna dair iyimserliği desteklemesiyle yükselmesiyle birlikte, Dow Jones Sanayi Endeksi tüm zamanların zirvesine yükseldi ve S&P 500 de dün aştığı zirvesini genişletti.

Dow Jones yüzde 0.7 yükselerek 18,347.60 seviyesinden, 19 Mayıs 2015'ten beri ilk defa rekor seviyede kapattı. Endeks, Exxon Mobil Corp.'un bu en az yüzde 20'lik kazancı ve Verizon Communications öncülüğünde, bu yıl yüzde 5.3 yukarıda seyrediyor.

Alcoa, çeyreklik kar sezonu başlangıcında, analist eklentilerini aşan kar açıklamasının ardından iki ayın zirvesine yükseldi. BlackRock Inc., JPMorgan Chase & Co. ve Citigroup Inc. bu hafta rapor açıklayacak şirketler arasında bulunuyor.

Emtia üreticileri ve ulaşım hisseleri, American Airlines Inc.'nin yüzde 11 ralli yaparak, Aralık 2013'ten beri en iyi gününü gerçekleştirmesiyle, bugünkü en büyük kazançları kaydetti. Petrol ve gaz şirketleri, petrolün 3 ayın en büyük kazancını kaydetmesiyle, Kasım ayından beri en yüksek seviyesine tırmandı. Miner Freeport-McMoran Inc. yüzde 11 yükseldi.

S&P 500, Cuma günkü istihdam verisinin ekonomik görünüme dair iyi işaretler vermesiyle dün yüzde 0.3 yükselerek tüm zamanların zirvesine çıktıktan sonra, New York'ta saat 16:00 itibariyle yüzde 0.7 yükselerek 2,152.06 puana geldi ve zirveyi genişletti.

Jefferies LLC'de baş piyasa stratejisti David Zervos, "Merkez bankalarının piyasaların yardımına çabucak geldiğini gören insanlar hisse senetlerini geri dönüyor." dedi ve "Parasal genişlemenin yararına kesin olarak inanıyorum. Bence harikalar yaratıyor ancak tahvil faizlerinin rekor düşüklere inmesi ve aynı zamanda hisse senetlerinin rekor yüksek seviyelere çıkması beni biraz endişelendiriyor." diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)