E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa günü yüzde 2.35 yükselişle kapattı---

Borsa günü yüzde 2.35 yükselişle kapattı

Borsa günü yüzde 2.35 yükselişle kapattı
28 Haziran 2016 - 17:40 borsagundem.com

Borsa İstanbul günü yüzde 2.35 yükselişle 76.929 puandan kapattı

Alımlarla güne başlayan BİST-100 endeksi küresel piyasalardaki yükseliş ve dolar kurundaki gevşeme ile alımlarını artırarak 77 bin seviyesinin üzerini test etti. Gün boyu pozitif seyrini koruyan endeks günü yüzde 2.35 kazançla 76.929 puandan kapattı. İşlem hacmi 3.3 milyar TL oldu.

GÜNİÇİ İŞLEMLER

Dün TL varlıklarda toparlanma görüldü. Küresel piyasalardan pozitif ayrışan BİST-100 endeksi dış siyasette yaşanan olumlu gelişmelerle gün içindeki kazançlarını seans sonunda geri vererek günü yüzde 0.27 kayıpla 75.161 seviyesinden kapattı. Endeks yeni güne yüzde 0.92  yükselişle 75.855 seviyesinden alımlarla başladı.

Türkiye, Rusya ve İsrail ile olan ilişkilerini düzeltme adına dün büyük bir aşama kaydetti. Kremlin Sözcüsü, Rusya ile Türkiye arasında yaşanan uçak krizi ile ilgili olarak "Erdoğan, Putin'e mektup yazıp üzüntülerini iletti" açıklamasını yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu hamlesi Rusya kanadında da olumlu karşılanırken bir süredir devam eden sıkıntılı süreç askıya alınmış oldu. İsrail tarafında ise Mavi Marmara krizi sonrası 6 sene sonra ilişkiler tekrardan rayına giriyor. İsrail, Mavi Marmara saldırısında hayatını kaybedenlerin ailelerine tazminat ödemeyi ve Türkiye'nin Gazze'deki insani duruma müdahalesini kabul etti.Ayrıca Başbakan Yıldırım, Mısır ile ilişkiler hakkında da olumlu açıklamalar yaptı.

Bu gelişmelerin pozitif etki yaptığı günün ardından yeni günde dolar/TL kurunda düşüş devam ediyor. Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Berlin'de, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve İtalya Başbakanı Matteo Renzi'yi ağırladığı görüşmede AB liderleri, Berlin'de yaptıkları basın konferansında, Büyük Britanya, Madde 50'yi harekete geçirmeden, resmi ya da resmi olmayan konuşmaların başlamayacağını ifade ettiler.

Günün önemli şirket haberleri - 28.06.2016

 

KÜRESEL PİYASALAR

Brexit etkisinin devam ettiği haftanın ilk işlem gününde küresel hisse piyasasında satış baskısı devam etti. Veri akışı yönünden sakin olan günde hafta başına her ne kadar toparlanma eğilimiyle başlanmış olsa da gün içinde kayıplar yüzde 3.5 üzerinde seyretti. Avrupa'da gün sonunda tepki alımları görülürken kayıpların bir kısmı geri alındı. Diğer taraftan dün seans sonunda kredi derecelendirme kuruluşu S&P Birleşik Krallık'ın geçtiğimiz hafta Avrupa Birliği'nden ayrılma yönünde oy kullanmasının ardından kredi notunu iki seviye aşağı çekti. Dax vadelileri yüzde 1.65 artıda...

Amerika'da ise Brexit etkisi ve petrol fiyatlarındaki gerilemeye bağlı olarak gevşeme eğilimi devam ederken son dönemin en sert düşüşü gerçekleşti. Amerikan hisseleri gün içerisinde yüzde 2 üzerinde gerilerken, teknoloji hisselerinde ise yüzde 3'e varan gerileme yaşandı. Dün Amerika'da hizmet PMI Beklentilerin altında kalırken, Amerikan ekonomisine dair negatif sinyal verdi. Amerikan 10 yıllıkları yüzde 1.45 seviyesinde seyrederken FED'in faiz artırıma dair beklentileri çok düşmüş oldu. Yeni güne Amerikan vadelileri güne yüzde 1'e varan yükselişle başladı.

Bugün sabah Asya seansında ise karışık seyir gözleniyor. Japonya ve Güney Kore teşvik beklentilerine bağlı olarak, kayıplarının bir kısmını geri aldı. Japonya hisselerinde kısmi toparlanma görülürken, Çin'de ise satışlar ön planda duruyor.

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 28.06.2016

 

Dolarda gevşeme eğilimi görülüyor

 

Petrol güne alımlarla başladı

 

Altın iki günlük yükselişine ara verdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • boş işler28 Haziran 2016 17:23

    global holding niçin yükseliyor. şirket milyar lira borçluyken yükselmemesi gerekli. 1,00 liradan alış bekliyorum patron bizi discoya götür.

  • tepki ve açığa satışlara !!!28 Haziran 2016 14:27

    yükselişler tepki alımı ve öncelerden açığa satışların karla kapatılması ihtimali yüksek ve dünya ekonomileri son gelişmelerden dolayı gerileme eğilimine girecek ise borsalarda tepki alımlarından sonra olası satışlara da dikkat etmeli.