E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol güne alımlarla başladı---

Petrol güne alımlarla başladı

Petrol güne alımlarla başladı
28 Haziran 2016 - 08:06 borsagundem.com

Petrol iki günlük düşüşün ardından yükseliş eğiliminde

Petrol, düşüşünü altıncı haftaya taşıması beklenen ABD petrol stoku verisi öncesi, Şubat ayından bu yana gerçekleştirdiği en büyük iki günlük kaybın ardından toparlamaya başladı.

Vadeli petrol kontratları New York'ta, önceki iki günde, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılma (Brexit) kararının küresel piyasalarda sarsıntı yaratmasının ardından yüzde 7.5 düştükten sonra, yüzde 1.6 kadar yükseldi. Sterlin rekor düşüşün ardından bir miktar toparlanırken, Asya hisse senetleri, teşvik iyimserliği ile kayıplarının bir kısmını geri aldı. Enerji Enformasyon İdsresi'nin Çarşamba günü açıklayacağı ABD petrol stoku verisinin, analistlerin tahminlerine göre, geçen hafta 2.5 milyon varil düşüş göstermesi bekleniyor.

Brent petrolü, dün 46.67 seviyesine kadar gevşedikten sonra kapanışını 47.16 seviyesinden gerçekleştirdi. Güne devam eden alımların etkisi ile yüzde 0.80 kazançla 47.86 dolar seviyesinden işlemlerini sürdürüyor.Nymex piyasasında ise yükseliş şu saatlerde yüzde 1.62 seviyesinde. Amerikan petrolü varil başına 47.09 seviyesinden işlem görüyor.

Petrol fiyatları, Şubat ayında 12 yılın en düşük seviyesini görmesinin ardından, küresel arz kesintileri ve ABD'de düşen üretimin küresel arz fazlasının azalacağına ilişkin beklentileri güçlendirmesinin etkisi ile yüzde 75'ten fala yükseldi. Petrol Kaynaklarından Sorumlu Devlet Bakanı Emmanuel Ibe Kachikwu, Nijerya'nın, ham petrol altyapısına saldırıları üretimin düşmesine neden olan militanlarla ateşkesi başlattığını duyurdu.

Melbourne'de IG Ltd. piyasalar analisti Angus Nicholson, "Petrolde temel göstergeler, piyasa volatilitesi dikkate alındığında, fiyatların nereye gideceği konusunda fazla etkili olmada güçlük çekebilir," dedi ve "Petrol halen 45 doların üzerindeve piyasa artan bir şekilde dengeye doğru ilerliyor. Stok verileri bu hafta, yön için izlenecek" şeklinde görüş bildirdi.

Dolarda gevşeme eğilimi görülüyor

 

Altın iki günlük yükselişine ara verdi

 

İngiltere ve Alman borsaları Brexit'e rağmen birleşiyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)