E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın düşüşünü sürdürüyor---

Altın düşüşünü sürdürüyor

Altın düşüşünü sürdürüyor
28 Haziran 2016 - 12:10 borsagundem.com

Altın iki günlük yükselişin ardından bugün düşüşe geçti

Altın fiyatları, İngiltere'deki referandumda Avrupa Birliği'nden ayrılma kararının çıkmasının ardından iki yılın zirvelerini test ettikten sonra iki günlük yükselişinin ardından bugün geriledi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Berlin'de, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve İtalya Başbakanı Matteo Renzi'yi ağırladığı görüşmede AB liderleri, Birlik'in güçlendirilmesi için 'yeni bir itici güç' çağrısı yaptı. Görüşmelerin ardından, Berlin'de yaptıkları basın konferansında, Büyük Britanya, Madde 50'yi harekete geçirmeden, resmi ya da resmi olmayan konuşmaların başlamayacağını söyledi.

Ons altın cuma günü 1358 doları zirve yaptıktan sonra dün de 1335 seviyelerini test etti. Kapanışını 1324 seviyesinden gerçekleştiren ons altın yeni güne bu seviyeden açılmasının ardından geriledi. Şu saatlerde yüzde 0.87 kayıpla 1313 dolar seviyesinden işlem görüyor. Sarı metal önceki iki günde yüzde 5.4 artarak Ocak 2009'dan bu yana en büyük yükselişini gerçekleştirdi.

Altın Cuma günü, Brexit oylamasının şokunun küresel piyasalarda sert düşüşlere yol açması ve güvenli liman niteliğindeki varlıklara talebi artırmasının ardından, iki yılı aşkın sürenin en yüksek seviyesine tırmandı. Morgan Stanley, Brexit'ten kaynaklanan riskler, Fed'in faiz artırımını bekletebileceği öngörüsü, Çin'in borç riski ve düşük enflasyon ortamını işaret ederek, altın fiyat tahminini 2016 yılı için yüzde 8 ve 2017 yılı için yüzde 13 artırdı.

Beyaz Saray'dan 'Türkiye-İsrail anlaşması'na yorum

 

Başbakan'dan flaş erken seçim ve Mısır açıklaması

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)