E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBİST'te yatay seyir bekleniyor---

BİST'te yatay seyir bekleniyor

BİST'te yatay seyir bekleniyor
03 Kasım 2017 - 09:13 borsagundem.com

BIST 100 Endeksi’nin bugün yatay seyir ile açılması ve gün içerisinde bu eğilimini sürdürmesi bekleniyor

DÜN NE OLDU?
BIST 100 ENDEKSİ FED BAŞKANLIĞININ AÇIKLANACAĞI GÜN YATAYDA TAMAMLADI…

BIST 100 Endeksi dün, döviz kurlarındaki geri çekilme ve artan işlem hacminin desteklemesiyle güne yükselişle başlamasına karşın ABD’de yeni FED başkanı ve vergi reformu ile ilgili detayları açıklanacak olmasına bağlı olarak kazançlarını geri verdi ve günü fazla değişim göstermeyerek 112,995 seviyesinden tamamladı. BIST Bankacılık Endeksi yatayda tamamlarken, BIST Sanayi Endeksi ise %0,3 oranında yükseldi.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
SAAT 10:00 TÜRKİYE EKİM AYI ENFLASYON…

Bugün gündem yurtiçinde Ekim ayı enflasyon, ABD’de ise istihdam verileri olacak. Bloomberg anketlerine göre, enflasyonun Ekim ayında hafif yükselerek aylık bazda %1,70, yıllık bazda ise %11,50 artması beklenmekte. Biz de enflasyondaki (özellikle çekirdek bazda) katılığın döviz kurlarının da yükselmesi ile devam etmesini ve Dolar/TL üzerinde baskı kurmaya devam etmesini beklemekteyiz. Hatırlanacağı üzere, TCMB Çarşamba günü yayınladığı enflasyon raporunda 2017 ve 2018 yılları için enflasyon hedeflerini yukarı yönlü revize ettiğini açıklamıştı. ABD tarafında ise, piyasa tarım dışı istihdam ve saatlik kazançlar verilerini takip edecek. Çarşamba açıklanan ADP özel sektör istihdam verisi geçen aya göre güçlenmeyi işaret etmişti. Bu nedenden dolayı, tarım dışı istihdam tarafında da açıklanacak olası güçlü veri Dolar pozitif, gelişen ülke piyasaları ve para birimleri negatif etki yapabilir. Sabah itibariyle Asya hisse piyasaları karışık seyir izlerken, ABD vadeli hisse piyasaları ise yatayda. BIST 100 Endeksi’nin bugün yatay seyir ile açılmasını ve gün içerisinde bu eğilimini sürdürmesini beklemekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

TOASO…Sınırlı Pozitif… Şirket 2017 yılı üçüncü çeyrek dönemde, geçen çeyreğe göre %9 düşüşle beklentilerin üzerinde olarak 284 milyon TL (beklenti 256 milyon TL) net kar açıkladı. FAVÖK, 2017 yılı üçüncü çeyrek dönemde geçen çeyreğe göre %6 düşüşle beklentilerin üzerinde olarak 443 milyon TL (beklenti 413 milyon TL) olarak açıklandı. (KAP)

OTKAR…Sınırlı Pozitif… Şirket 2017 yılı üçüncü çeyrek dönemde, geçen çeyreğe göre zarardan kara geçti ve beklentilerin üzerinde olarak 23 milyon TL (beklenti 10 milyon TL) net kar açıkladı. FAVÖK, 2017 yılı üçüncü çeyrek dönemde geçen çeyreğe göre büyük bir artış göstererek beklentilerin üzerinde olarak 53 milyon TL (beklenti 39 milyon TL) açıklandı. (KAP)

AEFES…Pozitif… Şirket 2017 yılı üçüncü çeyrek dönemde, geçen çeyreğe göre %45 artışla beklentilerin üzerinde olarak 254 milyon TL (beklenti 222 milyon TL) net kar açıkladı. FAVÖK, 2017 yılı üçüncü çeyrek dönemde geçen çeyreğe göre %18 artışla beklentilerin hafif üzerinde olarak 799 milyon TL (beklenti 783 milyon TL) olarak açıklandı. (KAP)

LOGO…Sınırlı Pozitif… Şirket 2017 yılı üçüncü çeyrek dönemde, geçen çeyreğe göre %11 artışla beklentilerin üzerinde olarak 15 milyon TL (beklenti 10 milyon TL) net kar açıkladı. FAVÖK, 2017 yılı üçüncü çeyrek dönemde geçen çeyreğe göre %8 düşüşle beklentilere paralel olarak 21 milyon TL (beklenti 19 milyon TL) olarak açıklandı. (KAP)

AKENR…Negatif… Şirket 2017 yılı üçüncü çeyrek dönemde, beklentilerin üzerinde olarak 131 milyon TL (beklenti 112 milyon TL net zarar) net zarar açıkladı. FAVÖK, 2017 yılı üçüncü çeyrek dönemde geçen çeyreğe göre %4 artışla beklentilerin üzerinde olarak 44 milyon TL (beklenti 28 milyon TL) olarak açıklandı. (KAP)

BIST 30 Kontratı

Aralık vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %0,2 yükselişle 141,850 seviyesinden tamamladı.
Aralık vadeli kontratın, gün içerisinde 140,750 – 142,750 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

ABD Doları dün FED başkanlığına Powell’ın geçmesiyle birlikte gelişen ülke para birimlerine zayıf performans gösterirken, Türk Lirası global seyre eşlik etti. Kasım vadeli Dolar/TL kontratı ise günü %0,2 düşüş ile tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne hafif yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Altın, FED başkanlığı için Jerome Powell’ın seçilmesi ile birlikte Dolar Endeksi ve ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde görülen gerilemeye bağlı olarak hafif yükseldi. Aralık vadeli Altın kontratı ise günü %0,1 yükseliş ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne yatay seyir ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

ABD Doları’nın FED başkanlığına Powell’ın geçmesi ile birlikte gelişmiş ülke para birimleri karşısında zayıf performans sergilediği günde Euro, global görünüme iştirak etti. Kasım vadeli Euro/Dolar kontratı ise günü %0,3 yükseliş ile tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne yatay seyir ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

* SAYFADA YER ALAN BİLGİLER TAVSİYE NİTELİĞİ TAŞIMAYIP YATIRIM DANIŞMANLIĞI KAPSAMINDA DEĞİLDİR. YATIRIMCI PROFİLİNİZE UYMAYABİLİR.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)