E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriAltınyağ’ın sermaye artırımına SPK’dan onay---

Altınyağ’ın sermaye artırımına SPK’dan onay

Altınyağ’ın sermaye artırımına SPK’dan onay
15 Şubat 2018 - 19:39 borsagundem.com

SPK, Altınyağ Kombinaları’nın sermaye artırımını onayladı. Şirketin sermayesi 60 milyon liradan 105 milyon liraya yükselecek…

BORSAGUNDEM.COM

İzmir’in en eski sanayi kuruluşlarından Altınyağ Kombinaları A.Ş’nin bedelli sermaye artırımına Sermaye Piyasası Kurulu’ndan onay çıktı. SPK Haftalık Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, şirketin 150 milyon lira kayıtlı sermaye tavanı içinde bulunan 60 milyon lira çıkarılmış sermayesinin tamamı (Nakden) bedelli olarak yüzde 75 oranında artırılarak 105 milyon liraya çıkarılacak.

SPK’NIN AÇIKLAMASI

Bültende ayrıca söz konusu sermaye artırımıyle ilgili şu bilgilere yer verildi:

“Altınyağ Kombinaları A.Ş.’nin (Şirket) 150.000.000 TL tutarındaki kayıtlı sermaye tavanı içerisinde 60.000.000 TL olan çıkarılmış sermayesinin, mevcut ortakların yeni pay alma hakları kısıtlanmaksızın tamamı nakden karşılanmak üzere 105.000.000 TL’ye artırılması nedeniyle ihraç ve halka arz edilecek 45.000.000 TL nominal değerli paylara ilişkin izahnamenin ve tasarruf sahiplerine satış duyurusunun Kurulumuzca onaylanması talebinin;

a) İzahnamede Kurulca uygun görülen gerekli düzeltmelerin yapılması ve

b) II 5.1 sayılı İzahname ve İhraç Belgesi Tebliği uyarınca; Şirket tarafından, ortaklarının yeni pay alma haklarının kullanımına en geç 02.03.2018 tarihinde başlanması durumunda; Şirket’in finansal tablolarındaki özkaynak kalemleri içerisinde gösterilen 24.250.000 TL tutarındaki sermaye avansının “İlişkili Taraflara Diğer Borçlar” kalemi içerisinde yer alacak şekilde düzeltildiği bağımsız denetimden geçmiş 31.12.2017 tarihli finansal tablolarının izahname ekinde yer alması şartlarıyla olumlu karşılanmasına ve gerekli düzeltmelerin yapıldığı izahnamenin Kurulumuza iletilmesini müteakip onaylı izahnamenin ve tasarruf sahiplerine satış duyurusunun Şirket’e teslim edilmesine karar verilmiştir.

Ancak, II 5.1 sayılı İzahname ve İhraç Belgesi Tebliği uyarınca Şirket tarafından, ortaklarının yeni pay alma haklarının kullanımına 02.03.2018 tarihinden sonra başlaması durumunda; (b) bendinde belirtilen düzeltmenin yapıldığı bağımsız denetimden geçmiş 31.12.2017 tarihli finansal tablolarına göre güncellenmiş ve Kurulca uygun görülen diğer gerekli düzeltmelerin yapıldığı izahnamenin Kurulumuz onayına sunulması gerekmektedir.”

MALİ YAPISINI GÜÇLENDİRECEK

Sermaye artırımıyla şirketin finansal yapısının güçlendirilmesi, likidite pozisyonunun iyileştirilmesi ve bilanço yapısının kuvvetlendirilmesi amaçlanıyor.

Bedelli sermaye artırımında mevcut ortakların rüçhan hakları kısıtlanmayacak, yeni pay alma (Rüçhan Hakkı) haklarının kullandırılmasından sonra da, kalan paylar, (B) grubu halka açık pay olarak 3 (üç) iş günü süreyle nominal değerden düşük olmamak üzere Borsa İstanbul A.Ş.'de oluşacak fiyattan Borsa’da satılacak.

SODRUGESTVO İLE ANLAŞMA

Altınyağ, üretim teknolojisi ve makine parkını yenilemek amacıyla geçtiğimiz 5 yılda 20 milyon dolarlık yatırım yapmıştı. Altınyağ, 2017 yılı Haziran ayında da tarımsal emtia devi Sodrugestvo’nun Türkiye iştiraki ile 16 milyon ABD Doları (1 milyon ABD Doları artı opsiyonlu) tutarında 2 yıllık fason Yağlı Tohum İşleme Sözleşmesi imzalamıştı.

Daha sonra yapılan anlaşma ile Lüksemburg merkezli Sodrugestvo Group S.A ile  Altınyağ'a ait gayrimenkul ve makina parkının tamamı ve Gürtaş Tarım Enerji Yatırımları San. ve Tic. A.Ş.'ye ait gayrimenkul ve makina parkının tamamı KDV hariç 34.000.000 ($) ABD Dolarına satışı yapılmak üzere niyet mektubu imzalanmıştı. Kasım ayı sonunda imzalanan bu niyet mektubuna göre önümüzdeki 3 aylık süreçte teknik, hukuksal, vergisel, çevre, finansal, legal olan konularda inceleme yapılacak. Yapılacak incelemelerin olumlu sonuçlanması akabinde sonraki 3 ayda devir işlemleri için yapılacak resmi prosedür ile süreç tamamlanacak. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.