E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriAltınyağ'dan yatırımcı sorularına aydınlatıcı yanıt---

Altınyağ'dan yatırımcı sorularına aydınlatıcı yanıt

Altınyağ'dan yatırımcı sorularına aydınlatıcı yanıt
10 Ocak 2018 - 17:50 borsagundem.com

Türkiye'nin önde gelen yağ üreticisi Altınyağ, makina ve gayrimenkullerinin satışına ilişkin olarak yatırımcılardan gelen sorulara KAP açıklama ile yanıt verdi

Küresel çapta önemli yağ kombinalarından olan Altınyağ, yatırımcılardan gelen stratejik işbirliğine ilişkin sorulara yönelik açıklama yaptı. Şirket, Sodrugestvo Group S.A.'ya Altınyağ'ın gayrimenkul ve makina parkının tamamı ile iştiraki Gürtaş Tarım'a ait gayrimenkul ve makina parkının tamamının 34 milyon dolara satılacağını duyurduğunu belirtti. Bu satışa ilişkin olarak teknik konuların hızla devam ettiği belirtildi. 

Şirketten KAP'a şu açıklama yapıldı:

Yatırımcılarımızdan ve ticari işbirliği yaptığımız ortaklarımızdan gelen yoğun sorulara ve bilgi talebine istinaden aşağıdaki açıklamanın yapılma gereği hasıl olmuştur.

Bilindiği üzere 28.11.2017 tarihli özel durum açıklamamızda belirttiğimiz Lüksemburg merkezli Sodrugestvo Group S.A. ile, Şirketimiz Altınyağ'a ait Gayrimenkul ve Makina Parkının tamamı ile, İştirakimiz Gürtaş Tarım Enerji Yatırımları San. ve Tic. A.Ş.'ye ait Gayrimenkul ve Makina Parkının tamamı KDV hariç 34.000.000 ($) ABD Dolarına satışı yapılmak üzere imzalanan niyet mektubu çerçevesinde, teknik, hukuksal, vergisel, çevre, finansal, legal olan konularda yapılan inceleme hızlı bir şekilde devam etmektedir. Bu çerçevede Sodrugestvo Group S.A. firmasının inceleme ve değerlendirme yapmak üzere görevlendirdiği Vergi-Finans konularında KPMG, Hukuk, Çevre ve İnsan Kaynakları konularında Özdirekcan Dündar Şenocak Avukatlık Ortaklığı ("ODS"), Teknik konularda ise Royal Haskoning DHV Firmaları ile, ilgili birimlerimiz görüşmeleri sürdürmektedir. Ayrıca söz konusu satış işlemi 28.12.2017 tarihli Olağanüstü Genel Kurul toplantısında da oy birliği ile Saygıdeğer Pay Sahiplerimiz tarafından onaylanmıştır. Sürecin en hızlı şekilde sonlandırılması için yoğun çaba sarf edilmektedir. Herhangi yeni bir gelişme olması halinde kamuoyu bilgilendirilecektir.

Altınyağ’ın mal varlıklarının satışına onay

Altınyağ'da ayrılma hakkı fiyatı belli oldu

Altınyağ 20 milyon dolar yatırım yaptı, küresel üretici oldu

Altınyağ’dan yeni yatırım hamlesi

Güçlü yatırımlar Altınyağ’a kâr getirdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Erdim 10 Ocak 2018 22:29

    Yaklaşık 140 milyon nakit sağlayacak varlık satılı bildirimi yap... Sonra 50 milyon borç için nakite ihtiyaç var gerekçesiyle bedelli sermaye artışı kararı al.. Borsalarda böyle bir şey gmrülmüş mü?

  • Selçuk 10 Ocak 2018 19:29

    Bedelllde. Edinilecek fonun uç katı nakiti varlık satılışı ile sağlama söz konusu iken bu bedelli sermaye artışı kararının anlamı nedir?