E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriAltınyağ’ın mal varlıklarının satışına onay---

Altınyağ’ın mal varlıklarının satışına onay

Altınyağ’ın mal varlıklarının satışına onay
28 Aralık 2017 - 14:29 borsagundem.com

Altınyağ Kombinaları A.Ş’nin mal varlıklarının, Sodrugestvo Group S.A'ya satışına ‘Altınyağ Olağanüstü Genel Kurulu'ndan oybirliği ile onay çıktı

İzmir’in köklü sanayi kuruluşlarından Altınyağ Kombinaları A.Ş’nin mal varlıklarının, Avrupa’nın en büyük yağlı tohum kırımı ve tarımsal emtia ticaret şirketi Sodrugestvo Group S.A'ya 34 milyon dolar+ KDV bedelle satışına Altınyağ Olağanüstü Genel Kurul’undan oybirliği ile onay çıktı.

Altınyağ ile Sodrugestvo Group S.A Kasım 2017 sonunda, Altınyağ'a ait Gayrimenkul ve Makina Parkının tamamı ile Altınyağ İştiraki Gürtaş Tarım Enerji Yatırımları San. ve Tic. A.Ş.'ye ait Gayrimenkul ve Makina Parkının tamamının KDV hariç 34 milyon ABD dolarına satışına ilişkin niyet mektubu imzalanmıştı.

Yağ üretimi devam edecek

Altınyağ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmed Nureddin Çevik Olağanüstü Genel Kurul’da satışa onay veren şirket hissedarlarına teşekkür ederek şunları söyledi:

“Sodrugestvo Group S.A ile imzalağımız Niyet Mektubu’na onay veren hissedarlarımıza güvenlerinden dolayı teşekkür ederiz. Genel Kurul’umuzdan aldığımız destek ile satış sürecinin başarılı bir şekilde tamamlanacağına inanıyoruz.

Bu noktada bir konuya açıklık getirmek istiyorum: Yaptığımız işlem Sodrugestvo’ya varlık satışıdır, Altınyağ markası yaşamaya devam edecektir. Altınyağ markası ile hamyağ ticaretinin yanı sıra, özellikle satışını yaptığımız fabrikamızın rafine tesislerinde fason yağ üretimi yaptırmayı, dökme ve Altınyağ markalı yemeklik yağlarımızı iç ve dış piyasaya satmayı planlıyoruz.

Ayrıca Altınyağ varlıklarının satışından elde ettiğimiz gelir ile önümüzdeki dönemde, iştirakimiz olan Etiler Marmaris’in de yer aldığı gıda ve gayri menkul alanında yatırımlar yapmayı, var olan yatırımlarımızı güçlendirerek büyümeyi hedefliyoruz.”

20 milyon dolar yatırım

Artı Yatırım Holding Altınyağ’ı 2012 yılında satın almış, stratejik bir kararla farklı sektörlerin kullanacağı sanayi yağları ile küspe üretimine yoğunlaşmaya karar verilmişti. Bu karar doğrultusunda 4 yılda 20 milyon dolar yatırım yapılarak fabrika tamamen yenilenmiş ve yapılan yenilemelere ek olarak 400 ton/gün kapasiteli yeni bir yağlı tohum işleme/ham yağ ve küspe üretim tesisi oluşturulmuştu.
Altınyağ Sodrugestvo Group S.A' nın Türkiye iştiraki ile 2015 yılında 4 milyon dolarlık, 2017 yılı Haziran ayında da 2 yıl süreli 16 milyon ABD doları tutarında (1 milyon ABD Doları artı opsiyonlu) Yağlı Tohum Fason İşleme Sözleşmesi imzalamıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KILIÇ28 Aralık 2017 20:09

    Borsa oyun, vurgun ,soygun yeri bu sebeple önce yemlerler sonunda küçük yatırımcı yandım anam türküsünü söletirler.

  • Heman28 Aralık 2017 19:43

    En iyi yapılanma Alyağ Artı ve Krsan ın birleşmesi olurdu. Önce Artı ve Karsusan daki altağ hissekerinş birilerine sattıktan sonra böyle birleşme yapabilselerdi ortaya tek güçlü voltanı olulturmuş güçlü heman bir şirket çıkabilirdi belki

  • Artı28 Aralık 2017 19:39

    Bu varlıklar satılırsa ancak mali olarak düze çıkar. Etiler hisselerinde kismi değil tamamı satılsaydı daha iyi olurdu. Sonra da Artı ile birleştirerek başladıkları işi bitirselerdi bari