E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriAltınyağ’dan yeni yatırım hamlesi---

Altınyağ’dan yeni yatırım hamlesi

Altınyağ’dan yeni yatırım hamlesi
21 Eylül 2017 - 12:10 borsagundem.com

Bitkisel yağ ve yem sektöründe Türkiye’nin ünlü ve güçlü markası, hisseleri Borsa İstanbul'da işlem gören Altınyağ, tesisleri daha da üretken yapacak, maliyeti azaltacak 800 bin Euro’luk yatırım yapıyor…

İzmir'in köklü sanayi kuruluşlarından, 55 yıldır bitkisel yağ ve yem sektöründe kesintisiz faaliyet gösteren Altınyağ Kombinaları AŞ’den yeni ve güçlü bir yatırım adımı daha… 20 milyon dolar kaynakla yepyeni bir çehreye kavuşan, dikkat çeken ileri teknolojisi sayesinde dünya emtia deviyle 16 milyon dolarlık önemli işbirliğine imza atan, iş anlaşmaları ve görüşmeler için Türkiye’ye gelen yabancı heyetlerin de ziyaret ettikleri  Altınyağ’dan, tesislerde üretimi artırırken maliyetleri de azaltacak kritik bir hamle geldi.

Tohum hazırlama bölümü 5 ay önce yenilerek devreye alınan Hamyağ 1 tesisinde, soya çalışmalarında kapasiteyi ve kalite parametrelerini arttırıcı, enerji ve yardımcı madde kullanımını azaltıcı proje çalışmaları çerçevesinde 800 bin Euro’luk yatırım yapılacağı açıklandı.

Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı Mehmet Nureddin Çevik'in yaptığı Altınyağ tarafından KAP’a gönderilen duyuruda, bu önemli girişimle hedeflenen noktalar açıklanırken enerji maliyetlerinin yüzde 10 ise azalacağına dikkat çekildi.

Güçlü yatırımlar Altınyağ’a kâr getirdi

800 BİN EURO YATIRIM

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Şirketimiz Hamyağ 1 tesisi (Eski Kırma Tesisi) tohum hazırlama bölümü yenilenerek Nisan 2017 tarihinde devreye alındığı daha önce kamuoyuna duyurulmuştu.

Sözkonusu tesiste, soya çalışmalarında kapasiteyi ve kalite parametrelerini arttırıcı, enerji ve yardımcı madde kullanımını azaltıcı yönde proje çalışmaları tamamlanmış olup, 01.01.2018 tarihinde montaj aşamasına geçilerek, tahmini 7 haftalık sürede devreye alınması planlanmaktadır. Proje toester, kondisyoner, ön kondisyoner tavaları ve müştemilatları ile komple değişimini kapsamaktadır. Bu proje ile tesisin  Soya tohumu üretim kapasitesini %40 artırmak, hegzan sarfiyatını %50 azaltmak, tohumdan üretilen küspenin kalite parametrelerini iyileştirmek, küspenin depolama süresini artırmak hedeflenmektedir. Tesisin kapasite artışıyla birlikte üretilen ürünün enerji maliyetleri de %10 azalacaktır.

 Bu proje kapsamında Toester alımı yapılmış ve fabrikamıza teslim edilmiştir. Kondisyoner ve ön kondisyoner tavaları imalat aşamasında olup,  2017/Kasım ayı içerisinde teslim alınacaktır. Projenin ve tesisde yapılacak önleyici bakım çalışmalarının  800.000 EURO yatırım bedeli ile tamamlanacağı öngörülmektedir.”

Altınyağ'dan 16 milyon dolarlık anlaşma

ALTINYAĞ 4 YILDA YENİDEN DOĞDU

Altınyağ Kombinaları A.Ş Yönetim Kurulu Başkan Vekili Dr. Mehmet Dikkaya, Altınyağ’ın geçtiğimiz 4 yılda yenileme çalışmalarına 20 milyon ABD Doları kaynak ayırdığını ve eski tesisin tümüyle yenilendiğini söyledi. Dr. Dikkaya,“Yaptığımız yatırım ile, bir yandan üretim teknolojimizi ve fabrika donanımımızı yenileyip geliştirirken, aynı zamanda üretim ve depolama kapasitemizi de arttırdık” dedi. 
Altınyağ’ın kendi alanında Türkiye’nin en büyük tesislerinden birisine sahip olduğunu ve dünya devleri ile çalışarak ülkeye döviz girdisi sağladığını vurgulayan Dr. Dikkaya şöyle devam etti:
“Altınyağ, 59 bin ton toplam depolama alanı, 2 ayrı hat üzerinde aynı anda 2 ayrı yağlı tohum işleme imkanı veren günlük toplam 800 tona ulaşabilen kırma kapasitesi ve yüksek kaliteli üretimi ile bölgesel bir oyuncudur. Altınyağ kalitesi bir kriter olarak kabul edilmektedir..”  

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)