E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD hisseleri yükseliyor---

ABD hisseleri yükseliyor

ABD hisseleri yükseliyor
03 Eylül 2015 - 21:03 borsagundem.com

ABD hisseleri, Çin piyasalarının kapalı olması ve AMB’nin teşvik programını revize etmesi ile yükseldi

ABD hisse senetleri, Çin kaynaklı volatilitenin durulması ve Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) teşvikleri artırmayı planladığını duyurması ile birlikte, dünkü allinin ardından değer kazandı.

Enerji şirketlerinin hisse senetleri, AMB'nin Euro Bölgesi'ni desteklemeye yönelik adımının aardından, petrol ile birlikte ralli yaptı. Diamond Offshore Inc. ve Murphy Oil Corp.yüzde 1.7'nin üzerinde artış gösterdi. Alcoa Inc. ve Freeport-McMoran Inc., emtia grubundaki yükselişin desteği ile en az yüzde 1.3 prim yaptı. Intel Corp. yüzde 2.5 değer kazandı ve yarıiletken üreticilerinin hisselerindeki yükselişe öncülük etti. Netflix Inc. yüzde 2.8 geriledi ve düşüşünü beşinci güne taşıdı.

Standrd & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi, erken saatlerde yüzde 1.3 yükseldikten ve Salı günkü yüzde 3'lük kaybı kısa süreliğine geri aldıktan sonra, yüzde 0.6 yükselerek, New York saati ile 12:56'da 1,960.73 puana çıktı. Dow Jones Endeksi 90.76 puan ya da yüzde 0.6 yükselerek 16,442.14 puana ulaştı. Nasdaq Bileşik Endeksi yüzde 0.2'lik bir çıkış gerçekleştirdi.

New York'ta Federated Investors Inc. şef hisse senedi stratejisti Phil Orlando, "Draghi tüm doğru şeyleri söyledi ve diğer olumlu nokta, iki gün tatil nedeniyle kapalı olan Çin piyasalarının düşmemesiydi," dedi ve "Asıl büyük gün yarın. Tarım dışı istihdam açıklanacak. Bu Fed toplantısı öncesi son önemli veri" şeklinde görüş bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)