Ana SayfaPiyasaKarsan ve Denge Yatırım Holding sorusu---

Karsan ve Denge Yatırım Holding sorusu

1 / 2
Karsan ve Denge Yatırım Holding sorusu
10 Kasım 2017 - 08:44 www.borsagundem.com

HAREKET KISA SÜRDÜ

SORU (1) - Karsan hissesinin beklentisi ne yöndedir. Olumlu gelişmelerin hisse üzerindeki etkisinin düşüşe geçirmesinde ki sebebi nedir? Kısa ve orta vadede beklenti durumu nedir? Düşecekse almak isterim. Teşekkürler. 

E.Aras

CEVAP - Karsan’ın sermayesinin yüzde 63,46’sı Kıraça Holding’in elinde bulunuyor. Şirket tarafından 2 Kasım 2017 günü yapılan açıklamada söz konusu ana ortağın Sanayi Bakanlığı ve TOBB koordinasyonunda yürütülen Türkiye’nin Otomobili Projesi’nde potansiyel yatırımcı olarak yer alıyor. Şirket, taraflarca yapılan Ortak Girişim Grubu İşbirliği Protokolü’nü imzaladı. Konuyla ilgili yapılan açıklamada protokolün amacının Türkiye’nin dünyanın ilk 10 ekonomisi arasında yer alma hedefine katkı sağlamak ve kurulacak yerli şirkete ait otomobilin üretimiyle ilgili sistemi kurmak olarak belirtildi. Firma, teknolojik ve finansal çalışmaların ardından kurulacak şirketin sermaye, hissedarlık ve yönetim yapısının sonradan belirleneceğini duyurdu. 

Hissenin fiyat seyri incelendiğinde ise protokolün imzalanmasından önce çıkışa geçtiği ve protokolün imzalandığı gün de en yüksek 2,35 TL’yi test ettikten sonra gelen satışlarla birlikte gerilediği görülüyor. 9 Kasım 2017 günü ise kapanışını 1,73 TL’den gerçekleştirdi. Karsan’ın ana ortağının üretilmesi hedeflenen ilk yerli otomobil projesinde yer alması hisseye bir hareketlilik katsa da sonrasında düşüş yaşandı. 

Projenin oluşturacağı ilk maliyetin nasıl karşılanacağı, Kıraça’nın projede ne boyutta yer alacağı kurulacak şirketin ne zaman kâra geçeceği gibi birçok belirsizliklerin olması sadece bu projeye bağlı olarak yatırımda bulunulmasını riskli kılıyor. Kuşkusuz kısa vadede bu projenin hisse üzerinde oluşturduğu bir hareketlilik olsa da uzun vadede projenin gelir üretme tarihi hakkında yorum yapmak zor. Tüm bunlardan ayrı olarak Karsan zarar üretmeye devam ediyor. Son açıklanan dokuz aylık bilançosunda da azaltmakla birlikte zarar devam etti. Bilançoya göre 430,7 milyon TL birikmiş geçmiş yıl zararı bulunan şirkete yatırımda bulunmak bu aşamada hayli riskli olacağını göz ardı etmemeli.   

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)