Ana SayfaPiyasaEuro mu kazanacak yoksa dolar mı?---

Euro mu kazanacak yoksa dolar mı?

3 / 4
Euro mu kazanacak yoksa dolar mı?
19 Eylül 2017 - 08:32 www.borsagundem.com

Altın almak için doğru zaman mı?

Yılın başından itibaren yükselişini devam ettiren altında küresel piyasadaki gelişmeler fiyatlamada yükselişi desteklemeye devam ediyor.  

Fed’in son faiz artırımından sonra Abd verilerinin piyasayı tatmin etmemesi ve küresel piyasalardaki siyasi gerginlikler güvenli liman alımlarıyla altına olan talebi artırmıştı. Dolardaki toparlanmayla satışların görüldüğü altında bu haftaki Fomc toplantısından çıkacak karar altının yön bulmasında etkili olabilir. Fed Başkanı Yellen’ın açıklamalarında enflasyon oranının hedef altında kalması halinde faiz artırımının zayıf olabileceğine yönelik söylemleri ve bilanço gündemi oluştururken bu ayın pas geçilmesi altının yükselişini destekleyebilir. 

Temel tarafa baktığımızda siyasi gerginliklerin haricinde Abd enflasyon verileri altın fiyatları üzerinde etkili oluyor. Geçtiğimiz hafta enflasyon oranı beklentileri karşılasa da hala hedef altında olması ve Abd verilerinin olumsuz gelmeye devam etmesi faiz artırımı için Fed üyeleri arasındaki görüş farklılıklarını devam ettirebilir. Fed eylül ayındaki Fomc toplantısını pas geçip faiz artışını aralık toplantısında gündemine alabilir buda altındaki yükselişin devam etmesine neden olabilir. Bunu göz önünde bulundurduğumuzda altındaki yükseliş sınırlı kalmayabilir ve geri çekilme noktalarından altın almanın doğru zamanı olabilir. 

Teknik olarak baktığımızda altında yükseliş trendi devam ediyor. Ortalamaların üzerinde fiyatlanan altında 1350 seviyesi üzeri aşırı alım bölgesi oluşturdu ve temel verilerin desteğiyle geri çekilmeler görüldü. Uzun vadeli olarak değerlendirdiğimizde 1350 seviyesi üzerindeki fiyatlamada kanalın üst bandı olan 1365 seviyesi güçlü direnç noktası oluşturabilir ve bu bölge aşırı alım bölgesi oluşturabileceği için satışları görmemiz muhtemel. Geri çekilmelerde ise 1300 seviyesi üzeri yükselişi desteklemeye devam edebilir. Kısa vadeli olarak değerlendirdiğimizde direnç noktaları 1225 ve 1235 seviyeleri test edilebilir. Destek noktaları olarak 1310 ve 1302 seviyeleri takip edilebilir. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)