Ana SayfaPiyasaErsu ve Pınar Et sorusu---

Ersu ve Pınar Et sorusu

1 / 2
Ersu ve Pınar Et sorusu
23 Ağustos 2017 - 08:56 www.borsagundem.com

YÖNETİM UMUTLU AMA BİLANÇO KÖTÜ

SORU- Ersu Gıda hissesinde neden keskin hareketler oluyor? Bu hareketler normal mi? Şirketin geleceğini nasıl öngörüyorsunuz?

Mustafa Bıçakçı

CEVAP- Her hissede gün içi ya da kısa aralıklarla sert hareketler gözlenebilir. Söz konusu hareketlenmeye piyasada yaşanan gelişmelerin etkisi kaçınılmazdır. Bununla birlikte asıl önemli olan uzun vadede hissenin nasıl bir yönelim sergilediğidir. 

Ersu Gıda ise 15 yılı aşkın sürede arada yukarı çıkışlar sergilese de yatay kanalda hareket etmekte. Hissenin borsaya geldiği Mart 2000’deki açılış fiyatı düzeltilmiş verilerle 53 kuruşa denk geliyor. 22 Ağustos 2017 tarihli kapanış fiyatı ilk açılış fiyatının üzerinde olsa da 1,24’lerde bulunuyor. Hissenin geçen süre zarfında güçlü bir performans sergileyememesinde büyüyen bir yapıya sahip olamamasının etkisi hissediliyor. 

Şirket, ağırlıklı olarak meyve suyu üretimde bulunmakla birlikte salça, içme suyu, meyve ve sebzelerin konsantresi de üretiyor. Ayrıca Niğde’deki tesisinde plastik varil üretimi de yapıyor. Ancak gerçekleşen üretime rağmen firma sürekli zarar etmekte, kâr açıkladığındaysa gerçekleşen rakam göz ardı edilecek düzeyde kalmakta. Geçtiğimiz yıl sembolik düzeyde gerçekleşen kârdan sonra açıklanan 2017 altı aylık bilançosunda da kârın devam etmesi yatırımcılar açısından umut vadeder bir durum olarak görülebilir. Fakat birikmiş geçmiş yıl zararının 22,2 milyon TL olduğu göz önüne alındığında bu zararın kapatılması için şirketin mevcut kâr rakamını daha da artırması şart. 

Ersu yetkilileri tarım sektörünün önemli kollarından biri olan meyve işlemesinin ülkemizde büyük bir potansiyeli olduğunu düşünüyor. Fırsatların değerlendirilebilmesi için devlet, üretici, sanayici ve bilim kuruluşlarının iş birliği içinde hareket etmesi halinde sektörün gelişeceğini ifade etmekte. Son açıklanan faaliyet raporunda; meyve işleme sanayisinin hem iç hem de dış pazardaki gelişmelerden dolayı çifte fırsata sahip olduğu belirtilmekte. Fakat beklentiye rağmen firmanın mali yapısı arzu edilen seviyenin hayli uzağında bulunuyor. Bu da uzun vadede hisseye olumsuz yönde yansıyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)