Ana SayfaPiyasaBoyner Perakende ve İş GYO sorusu---

Boyner Perakende ve İş GYO sorusu

1 / 2
Boyner Perakende ve İş GYO sorusu
06 Nisan 2017 - 08:53 www.borsagundem.com

BEKLENTİNİN KIRILMASI DÜŞÜŞÜ HIZLANDIRDI

SORU-Boyner Perakende uzun zamandır her gün düşüyor. Hiçbir yerden tepkide vermedi. Bu düşüsün sebebi nedir? 

Ali Yılmaz 

CEVAP-Uzun süre yükselen kanal içinde hareket eden Boyner Pazarlama, 18 Nisan 2016 günü en yüksek seviyesi 94 TL’ye kadar çıktı. Sonrasında gelen satışlarla birlikte hisse düştü. Özellikle geçtiğimiz şubat ayında ivmesini artırarak düşüşüne devam ettiği gözlendi. Yaşanan ivme artışında hakim hissedarı konumunda bulunan Boyner Holding’den gelen açıklamanın etkisi bulunuyor. 

Boyner Holding, 8 Şubat 2017 günü yaptığı açıklama ile Boyner Perakende’nin mali yapısını güçlendirebilmek gayesiyle bir dizi kararlar aldığını belirtti. Karar kapsamda şirkete olan borcunu kapatacağını, gerçekleştirilecek bedelli sermaye artırımına katılacağını ve ayrıca yönetimdeki kontrolünü kaybetmemek şartıyla ödenmiş sermayesinin en fazla yüzde 12’sine kadarlık kısmı diğer ortak Mayhoola satacağını duyurdu. Söz konusu açıklama hissedarların satışa geçmesine yol açtı ve bunun neticesinde de hissedeki düşüş trendinin ivmesi yükseldi. Ardından 9 Mart 2017 günü yapılan açıklama ile de anlaşmaya varıldığını Boyner Perakende’nin çıkarılmış sermayesinin yüzde 12'sinin beher hisse 25 TL’ye denk gelecek şekilde iki aşamada 173,1 milyon TL’ye satıldığı belirtildi. Satış sonrasında Mayhoola’nın yönetim kurulu üye sayısı birden üçe çıktı. Satışın geçekleşen ilk kısmının ardından Boyner Holding’in payı yüzde 50,01’e gerilerken Mayhoola'nın payı yüzde 35,38’ye yükseldi. Satışın ikinci aşamasının gerçekleşmesi halinde ise Boyner Holding sermayenin yüzde 42,80, Mayhoola da yüzde 42,68 olacak. 

Bedelli sermaye artırım süreci ise henüz tamamlanmadı. Şirket aldığı karar gereğince yüzde 346,62 oranında bedelli sermaye artırımına gidiyor. Mevcut sermayesini 57,7 milyon TL’den 257,7 milyon TL’ye çıkaracak. Buradan gelecek 200 milyon TL tutarındaki kaynak ise kısa vadeli kredilerin geri ödemesi ve işletme sermayesinde kullanılacak. Son üç yıldır sürekli zararını artırarak devam ettiren firmanın kâra dönememesi ister istemez mali yapısını olumsuz yönde etkiliyor. Şirket istikrarlı bir kârlılık gerçekleştiremediği taktirde ileriye dönük beklenti içerisine girmek riski gereksiz yere artırmak anlamına gelecektir. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mercan dede06 Nisan 2017 09:05

    boyner tam bir mahmutpaşa oldu..yıllar evvel söylemiştim bir şube müdürüne dikkate almadılar..batağa gidiyorlar..bir kere reyon stilleri değişmeli...ama mudo gibi değil..mudo yaptı daha kötü yaptı..işgyo ya gelincede işfinansa bakın şirket el altından borsadan beleşe **el değiştiriyor..**işgyo yu inceleyin...