Ana SayfaPiyasaDolar yeniden 6 lirayı görür mü?---

Dolar yeniden 6 lirayı görür mü?

1 / 5
Dolar yeniden 6 lirayı görür mü?
11 Kasım 2018 - 07:52 www.borsagundem.com

Geçen hafta piyasalarda iyimserliği azaltan bazı gelişmeler yaşandı. Olumlu hava yerini temkinli görünüme bıraktı. Piyasaların yönünü belirlemede döviz kurlarının belirleyici olduğunu söyleyebiliriz. Son dönemde bir miktar satış tarafında olan yabancıların pozisyonunda kayda değer bir değişiklik olmadı. Ancak yabancı yatırımcının nasıl bir tavır göstereceği piyasalar için önem taşıyor.

Piyasalardaki olumlu havanın etkisi zayıflarken borsada düşüş döviz kurlarında ise yükseliş denemeleri görüldü. Olumlu gelişmeler belli ölçüde fiyatlanması dışında dış borsalarda görülen tepki çıkışlarının ivme kaybetmesi, yüksek gelen ekim enflasyonu, konut sektörüne destek haberleriyle birlikte yeniden tartışılmaya açılan Merkez Bankası parasal sıkılaştırma politikası ile maliye politikası arasındaki uyumsuzluk konusu, kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’den gelen “Türkiye ekonomisi muhtemelen resesyona girdi. Türk ekonomisinin 2019 ortasına kadar her çeyrekte daralmasını bekliyoruz” yönündeki değerlendirmeler iyimserliği azaltan bazı gelişmeler.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • zekii11 Kasım 2018 23:53

    dolarda vuran vurdu parayı. daha yükselmesi hayal bence.

  • KILIÇ11 Kasım 2018 22:37

    DOLAR ALIP ABD HAYDUTLARINA PRİM VERMEM ONURUM İTİBARIM TL DİR .ÜLKEMDE YAŞAYAN HER VATANDAŞTA BENİM GİBİ DÜŞÜNMESİNİ ARZU EDERİM OYSAKİ EPEYCEDE ALIM GÜCÜM OLMASINA RAGMEN DOLARA ELİMİ SÜRMEDİM.

  • yatırımcı11 Kasım 2018 22:32

    doğalgaza ve elektriğe zam yapmak ,.için döviz kurunu yukarı çektiler mecburen faizleri  de yukarı çekmek zorunda kaldılar bu kadar basit bundan sonra dar alanda kısa paslaşmalar olur

  • ALAATTİN CAMGÖZ11 Kasım 2018 18:31

    iyi gaz vermiş editör.4.75 TL ye kadar gelecektir.

  • mustafa11 Kasım 2018 13:12

    çok uzak değil