Ana SayfaPiyasaDolar yeniden 6 lirayı görür mü?---

Dolar yeniden 6 lirayı görür mü?

2 / 5
Dolar yeniden 6 lirayı görür mü?
11 Kasım 2018 - 07:52 www.borsagundem.com

KASIM AYI UMUDU

Beyaz eşya, otomobil ve mobilyadan sonra lokomotif sektörlerden sonra konut sektörüne destek olunacağı haberleri, yeni ekonomik program (YEP) çerçevesinde ekonomideki yavaşlama vurgusu ve uygulanan sıkı Merkez Bankası politikalarıyla uyum konusunda tereddüte neden oldu. Temel dört sektöre destek, yeniden ekonomide canlanma hamlesi olarak yorumlandı. Beyaz eşya, otomobil ve mobilya sektöründeki vergi indirim kısa bir süreyi kapsayacağı için piyasalar biraz duyarsız kalmıştı. Ancak henüz teyit olmasa da konut stokunun bir kısmının kamu bünyesine alınacağı haberlerinin gelmesi farklı algılanmaya başlandı. Moody’s bu gelişmeleri makroekonomik dengelenmeye zarar verecek, TL ve kredi notu açısından da negatif bir durum olarak görüyor. Diğer yandan 21 milyar TL’lik iç borç ödemesi nedeniyle kasım ayı iç borç ödemeleri açısından kritik görülüyordu. Tasarruf tedbirleri sayesinde Hazine’nin finansman ihtiyacının azaldığı gerekçesiyle 12-13 Kasım’daki üç borçlanma ihalesi iptal edildi. Bu durum gösterge faiz oranlarına düşüş, döviz kurlarına da yükseliş olarak yansıdı. Ayrıca geçen hafta 1.5 milyar Euro tutarındaki dış tahvil borçlanmasıyla bu yılki dış borçlanma hedefinin geçildiği açıklandı. Özetle maliyetler yükselse de borçlanma sürüyor. Geçen haftanın önemli bir başka konusu enflasyondu. Ekim enflasyonu yüzde 10’luk indirim kampanyaları, zabıta kontrolü ve döviz kurlarındaki düşüşlere rağmen beklentilerin üzerinde geldi. Düşüş ile umutlar kasım ayına kalmış görülüyor. Ekonomi yönetimi alınan tedbirlerin etkisinin kasımda belirginleşmesini bekliyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • zekii11 Kasım 2018 23:53

    dolarda vuran vurdu parayı. daha yükselmesi hayal bence.

  • KILIÇ11 Kasım 2018 22:37

    DOLAR ALIP ABD HAYDUTLARINA PRİM VERMEM ONURUM İTİBARIM TL DİR .ÜLKEMDE YAŞAYAN HER VATANDAŞTA BENİM GİBİ DÜŞÜNMESİNİ ARZU EDERİM OYSAKİ EPEYCEDE ALIM GÜCÜM OLMASINA RAGMEN DOLARA ELİMİ SÜRMEDİM.

  • yatırımcı11 Kasım 2018 22:32

    doğalgaza ve elektriğe zam yapmak ,.için döviz kurunu yukarı çektiler mecburen faizleri  de yukarı çekmek zorunda kaldılar bu kadar basit bundan sonra dar alanda kısa paslaşmalar olur

  • ALAATTİN CAMGÖZ11 Kasım 2018 18:31

    iyi gaz vermiş editör.4.75 TL ye kadar gelecektir.

  • mustafa11 Kasım 2018 13:12

    çok uzak değil