Ana SayfaPiyasaDolar yeniden 6 lirayı görür mü?---

Dolar yeniden 6 lirayı görür mü?

3 / 5
Dolar yeniden 6 lirayı görür mü?
11 Kasım 2018 - 07:52 www.borsagundem.com

PETROL VE CARİ AÇIK

Dış gündemde ise bu sıralar yine yoğun. ABD Merkez Bankası(Fed) beklendiği üzere 8 Kasım toplantısında faiz konusunu pas geçti. Fakat 19 Aralık toplantısında faiz artışına kesin gözüyle bakılıyor. Yani politika değişikliği yok. Ayrıca büyüme, istihdam yönünden ABD ekonomisinin güçlü görünümü sürüyor. 6 Kasım ara seçiminden Trump biraz yaralı çıksa da ABD dolarındaki Fed etkisi hissediliyor. Avrupa’nın İtalya sorunu ve gevşek para politikasının sürecek olması Euro’daki aşınma ile dolardaki değerlenmeye katkı yapıyor. Bu durum petrol ile altının ons fiyatına düşüş yönlü etki ediyor. Petrolde küresel ekonomideki durgunluk beklentisi, arz ve stok artışının yanısıra Trump’ın İran’a ambargoda sekiz ülkeye tanınan istisnayı kastederek “petrol fiyatlarını aşağıya çekiyorum” açıklamasının katkısı da var. Petrol fiyatındaki düşüş aynı zamanda bizdeki cari açığı azaltacak bir gelişme. Piyasalarda yön konusunda döviz kurları belirleyici olmaya devam ediyor. Borsada destek al, dirençte sat stratejisiyle bant hareketi korunuyor. Döviz kurlarındaki geri çekilmelerde döviz tevdiat hesaplarında hafif de olsa artışlar var. Ancak yabancı yatırımcının tavrı daha önemli. Son dönemde bir miktar satış tarafında olsalar da yabancıda bu aşamada kayda değer önemli bir pozisyon değişikliği görülmüyor. Piyasalarda olumlu hava yerini daha temkinli bir görünme bırakmış durumda. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • zekii11 Kasım 2018 23:53

    dolarda vuran vurdu parayı. daha yükselmesi hayal bence.

  • KILIÇ11 Kasım 2018 22:37

    DOLAR ALIP ABD HAYDUTLARINA PRİM VERMEM ONURUM İTİBARIM TL DİR .ÜLKEMDE YAŞAYAN HER VATANDAŞTA BENİM GİBİ DÜŞÜNMESİNİ ARZU EDERİM OYSAKİ EPEYCEDE ALIM GÜCÜM OLMASINA RAGMEN DOLARA ELİMİ SÜRMEDİM.

  • yatırımcı11 Kasım 2018 22:32

    doğalgaza ve elektriğe zam yapmak ,.için döviz kurunu yukarı çektiler mecburen faizleri  de yukarı çekmek zorunda kaldılar bu kadar basit bundan sonra dar alanda kısa paslaşmalar olur

  • ALAATTİN CAMGÖZ11 Kasım 2018 18:31

    iyi gaz vermiş editör.4.75 TL ye kadar gelecektir.

  • mustafa11 Kasım 2018 13:12

    çok uzak değil