Ana SayfaHisse Öneri ListesiOrta ve uzun vadeli alınabilecek 24 hisse---

Orta ve uzun vadeli alınabilecek 24 hisse

1 / 11
Orta ve uzun vadeli alınabilecek 24 hisse
01 Ağustos 2016 - 09:59 www.borsagundem.com

Borsada 75 bin-77 bin bölgesinin yükselişin sürmesi için önemli olduğunu söyleyen analistler, yeni pozisyon almak için Moody's ve Fitch kararlarının izlenmesi gerektiği konusunda hemfikir. Mevcut koşullarda ise dip seviyelerdeyken alınabilecek 24 hisseyi öneriyorlar...

Borsa İstanbul'da (BIST) 15 Temmuz tarihli darbe kalkışmasından sonra hafta boyunca yaşanan panik satışlar, geçen hafta ise yerini alımlara ve olumlu bir trende çevirdi. Hızlı toparlanma ile 75.400 üzerine çıkan endekste yukarı yönlü bir hareket olabileceğini ifade eden analistler, ancak her şeye rağmen temkinli olunması gerektiği uyarısında bulunuyor. Uluslararası derecelendirme kuruluşlarından Moody's ve Fitch'in Türkiye piyasalarına ilişkin alacakları kararların çok önemli olacağını hatırlatan analistler, bu süreçte piyasanın dalgalı seyredebileceğini düşünüyor.

Endekste 70 bin seviyesini uzun vade için bir eşik olarak gören analistlere göre piyasa bu seviyelere inerse bunun ardından 86 binlere doğru bir yükseliş trendine girebilir. Bu nedenle orta-uzun vadeli pozisyon alınabileceğini ifade eden analistler, bunun içinse çok seçici olunması gerektiğini belirtiyor. Analistlere göre, dip seviyelerinden olması şartı ile profesyonel destek alarak bazı hisseler takip edilebilir. Analistler bu koşullara uygun 24 hisse bulunduğunu ve bunların izlenebileceğini belirtiyor.

"MOODY'S 5 AĞUSTOS'U PAS GEÇEBİLİR"

Endeksteki hareketlerin henüz tepki verme aşamasında olduğunu söyleyen Kapital FX Araştırma Uzmanı Enver Erkan, ilk bariyerin 76 bin 500-78 bin aralığı olduğunu söylüyor. Küresel hisse senetleri piyasalarında da yukarı yönlü momentumun zayıflamış olduğunu hatırlatan Erkan, bunun da borsada sert bir düzeltme ihtimalini canlı tuttuğunu kaydediyor. Erkan'a göre, bu kapsamda küresel merkez bankalarının tutumları BIST için de en belirleyici etmen olacak. Önümüzdeki vadede karşımızda olan en önemli riskin reyting kuruluşlarına ilişkin negatif senaryolar olduğunu kaydeden Erkan, bu riski şöyle özetliyor:

"Her ne kadar Moody's'in bir not indirimi yapması olası görünse de, Türkiye'nin notunun 90 günlük bir sürede inceleneceği açıklamaları, takvimde yer alan 5 Ağustos tarihinin pas geçilebileceğini düşündürüyor. 5 Ağustos'un pas geçilmesi durumu gerçekleşirse notun teyit edilmesi gibi pozitif bir etki yaratabilir. Çünkü öngörülen 90 günlük süre, Türkiye'nin kendi ekonomik hikayesini anlatması ve kendini ifade edebilmesi açısından iyi bir süredir. Bu süre içinde ekonomik aktivitede ve göstergelerde bariz bir bozulma olmaması, reyting kuruluşlarının negatif beklentilerini boşa çıkarır."

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)