Ana SayfaHisse Öneri ListesiOrta ve uzun vadeli alınabilecek 24 hisse---

Orta ve uzun vadeli alınabilecek 24 hisse

2 / 11
Orta ve uzun vadeli alınabilecek 24 hisse
01 Ağustos 2016 - 09:59 www.borsagundem.com

"BIST-30 HİSSELERİ PORTFÖYDE TUTULMALI"

Öte yandan yatırımcıların özellikle BIST-30 şirketlerinden karlı olanları orta ve uzun vadedeki portföylerde tutmaya devam etmelerini uygun gören Erkan, endeks değer kaybettikçe şirket hisselerinin de ucuzladığını, dolayısıyla uzun vadeli portföylerde iskontolu hisselerde alım fırsatı olabileceğine işaret ediyor. Mevcut koşullarda Akbank, Garanti Bankası, Tüpraş, Sabancı Holding, Koç Holding, İs Bankası, Emlak Konut GYO, Halkbank, Türk Hava Yolları, Tofaş Otomobil hisseleri izlenerek dip seviyelerde portföye dahil edilebilir."

"75 BİN SEVİYESİ ÖNEMLİ"

Alan Yatırım Kıdemli Analisti Eda Önder Öztürk ise, Borsa İstanbul'da yükselişlerin teyit edilebilmesi için 75 bin seviyesi üzerinde kalıcı hareket görmemiz gerektiğini düşünüyor.

Borsa İstanbul'da ise orta ve uzun vadeli olması koşulu ile alım yapılmasının uygun görülebileceğini söyleyen Öztürk, burada da hisse seçiminin ön plana çıkması gerektiğini belirtiyor. BIST'te olası düşüşlerde mali yapısı güçlü, beklentisi, daha doğrusu bir hikayesi olan hisselerin ön plana çıkacağım ifade eden Öztürk, "Yatırımcılar İş Bankası, Koç Holding, Sabancı Holding, Aselsan, Emlak Konut GYO, Tüpraş, T. Şişecam, Tofaş Otomobil, Anadolu Cam ve Trakya Cam hisselerini izleyip dip seviyelerde orta ve uzun vade için portföye dahil edebilir" diyor. Işık FX Başanalisti Gizmen Nalbantlı'ya göre de borsada 75 bin-77 bin bölgesi yükselişi teyit etmek için çok önemli. Yeni pozisyon için ise Moody's ve Fitch kararlarının izlenmesi gerektiğini ifade eden Nalbantlı, mevcut koşullarda ise yatırımcıların Petkim, Çimsa, Bolu Çimento, Türk Traktör, Tekfen Holding, Katmerciler, Soda Sanayi, Enka İnşaat, Tat Gıda ve Türk Telekom hisselerini izleyip dip seviyelerinden orta ve uzun vade için portföye dahil edebilecekleri kanısında.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)