E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisSanayi üretimindeki daralma sürebilir---

Sanayi üretimindeki daralma sürebilir

Sanayi üretimindeki daralma sürebilir
09 Temmuz 2014 - 05:32 borsagundem.com

T-Bank Başekonomisti Fertekligil, sanayi üretiminde verilerin düşük gelmesini değerlendirdi

TÜİK verilerine göre, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış hesaplamada, mayısta madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi yüzde 2.6, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 1 azaldı. Arındırılmamış sanayi üretimi ise mayısta yüzde 3.6 olan beklentilerin altında yüzde 1.53 olarak gerçekleşti.

T-Bank Başekonomisti Veyis Fertekliğil, sanayi üretimindeki büyümenin devam etmesine rağmen yavaşlama içine girdiğini gösterdiğini belirterek şöyle dedi:

“Arındırılmamış veride büyümenin düştüğü görülmekte. Arındırılmış veride de ivme kaybı var. İmalat sanayi büyümesindeki yavaşlama da dikkat çekmekte. Ayrıca sermaye malı imalatındaki durgun seyir ve dayanıklı tüketim malı üretimindeki azalma imalat sanayindeki yavaşlamayı teyit etmekte.”

Fertekligil şöyle devam etti:

“Nisanda sanayi üretiminde gördüğümüz artışın mayısta da yavaşlaması yılın ikinci çeyreğinde ekonominin büyümesinin de yavaşlayacağına ilişkin ilk sinyalleri vermekte. Hazirana imalat sanayine yönelik öncü göstergeler de sanayi üretiminde daralma olabileceğine işaret etmekte. Yaz aylarında sanayideki yavaşlama devam edebilir. Ancak Merkez Bankası’nın faiz indirimleri, küresel piyasalardaki olumlu seyir ve ihracatçı sektörlerin başarılı performansının sürmesi sanayi üretimini destekleyebilir.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)